Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uniswap Kurucusunun Banka Hesapları JPMorgan Tarafından Kapatıldı

Merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap’ın kurucusu ve CEO’su Hayden Adams, ABD yatırım bankası JPMorgan Chase’in banka hesaplarını kapattığını söyledi.

Hayden Adams resmi Twitter hesabı üzerinden 23 Ocak tarihinde yaptığı paylaşımda JPMorgan Chase‘in haber vermeden ve hiçbir açıklamada bulunmadan hesaplarını kapattığını söyledi.

Paylaşımda sadece kripto endüstrisinde çalıştıkları için benzer şekilde hedeflenen birçok kişi ve şirket tanıdığını söyleyen Adams ayrıca JPMorgan Chase’e olayı kişiselleştirdikleri için teşekkür etti.

Paylaşıma cevap olarak, hesabın kapatılmasının büyük ihtimalle Fed ya da USOCC tarafından gelen kararla kripto para bankacılığının gölgelenmesi için atılmış bir adım olduğunu belirten ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) eski başkanı Brian Quintenz durum ile ilgili;

Müfettiş bir bankaya belirli bir müşterinin risk taşıdığını söyler ve banka bu müşterinin ilişkisini sonlandırırsa, sözleşmeye bağlı olarak bankanın müşteriye açıklama yapması engellenir.

açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz aylarda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)Uniswap‘ın geliştirici şirketi Uniswap Labs‘a soruşturma başlatmıştı.

JPMorgan Chase, bir kripto yöneticisinin yada kripto şirketinin hesabını ilk defa kapatmıyor. Banka daha önce de kripto para borsası Kraken‘in bordro hesabını ve ayrıca 2018 yılında kripto para borsası ShapeShift‘in kurucusu Erik Voorhees‘in kişisel hesabını kapatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!