Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra, 4 Milyar Dolar ile Luna Foundation Guard’ı (LFG) Başlattı

Terra blockchain sistemini geliştiren Terraform Labs, 20 Ocak 2021 tarihinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Terra ekosisteminin büyümesini teşvik etmek için kar amacı gütmeyen kuruluş Luna Foundation Guard’ı (LFG) duyurdu.

Toplam kilitli varlık (TVL) bakımından Ethereum’dan sonraki en büyük 2. şirket olan Terra, yaklaşık 4 milyar dolara denk gelen 50 milyon LUNA token’ıyla bu projenin finansını sağladı.

LFG’nin ilk hedefleri arasında blockchain teknolojisi hakkında farkındalık yaratmak, eğitim programları oluşturmak, ürün geliştirme için finans desteği sunmak ve devam eden projeler hakkında topluluklara şeffaflık sağlamak yer alıyor.

Terraform Labs kurucu ortağı ve CEO’su Do Kwon bir basın açıklamasında LFG’nin oluşumu hakkında yaptığı açıklamada:

LFG, TerraUSD’nin istikrarını ve Terra ekosisteminin gelişimini sürekli destekleme yetkisi ve merkeziyetsiz olan paranın büyümesi ve sürdürülebilirliği için yeni bir yol sunuyor. Merkeziyetsiz bir ekonomi, merkezi olmayan bir paraya ihtiyaç duyar ve LFG bu hedefe ulaşmak bir bağlantı sağlıyor.

dedi.

Yaklaşık 10,8 milyar arzı bulunan TerraUSD,  piyasa değeri bakımından dördüncü en büyük stablecoin ve en büyük merkeziyetsiz stablecoin’dir. Ayrıca borç verme ve borçlanma gibi merkeziyetsiz finans (DeFi) faaliyetleri için yaygın olarak kullanılıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!