Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra Çalışanları: Şirketten LUNA ve UST Çöküşü Öncesi Ayda 80 Milyon Dolar Çekildi

Kore menşeili haber ajansı JTBC’nin haberine göre Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Terra CEO’su Do Kwon hakkında kara para aklama şüphesi bulunuyor.

JTBC’nin haberine göre TerraForm Labs çalışanları 1 dolara endeksli olması gereken UST çöküşünden aylar önce şirketten giderler sebebi ile ayda 80 milyon dolarlık çıkışlar yapıldığını ifade etti.

Şirketten LUNA ve UST çöküşü öncesi gerçekleşen çıkışların yüzlerce farklı kripto para cüzdanına aktarıldığı belirtildi. Ancak yine şirket çalışanları bu paranın hiçbir kısmının şirketin CEO’su Do Kwon tarafından zimmetine geçirilmediği de aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

Bloomberg yaptığı haberde UST için çöküş öncesinde pazarlama giderleri çerçevesinde yapılan harcamalar konusunda inceleme başlattığını duyurmuştu. Şirketten çıktığı iddia edilen paralar SEC tarafından kanıtlanırsa Do Kwon kara para aklama suçundan Amerika yasaları çerçevesinde yargılanabilir.

Do Kwon, SEC tarafından 2021 senesinde dava edilmiş ve ifadeye çağırılmıştı. Ancak Do Kwon bu davaya katılmadığı gibi, SEC’ye karşı dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!