Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) Kurucu Ortağının 104 Milyon Doları Güney Kore Tarafından Donduruldu

Güney Kore mahkemesi Terraform Labs kurucu ortağı Daniel Shin’in 104 milyon dolarlık varlığına ihtiyati tedbir konulması talebini onayladı.

Yerel bir haber ajansının 17 Kasım tarihli haberine göre Güney Koreli savcılar, mahkemeden Terraform Labs’ın kurucusu Daniel Shin’in 104 milyon dolarlık mal varlığına ihtiyati tedbir konulması talebinde bulundu. Mahkeme, savcıların talebini onayladı. 

Shin, iddia makamları tarafından müşterilerinin kişisel bilgilerini izinsiz kullanmakla ve yatırımcılara haber vermeden ihraç öncesinde LUNA tutarak daha sonrasında zimmetine geçirdiği tokenları 104 milyon dolara satmakla suçlandı.

Daniel Shin yakın bir tarihte Terra çöküşü hakkında Güney Kore meclisine ifade vermesi için çağırılmış ancak kendisi soruşturmanın gidişatına müdahale etmemek için ifade talebini reddetmişti. Shin yaptığı açıklamada, Terra çöküşünden önce şirket ve CEO Do Kwon ile arasındaki bağı kopardığını öne sürmüştü.

Yetkililer 16 Kasım tarihinde Shin’in FinTech şirketi Chai Croporation’a baskın düzenlemiş bunun üzerine şirket sözcüsü Shin’in bu yanlış anlaşılmayı gidermek adına yetkililerle iş birliği içerisinde olacağını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!