Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terraform Labs (Terra) Çalışanları LUNA 2.0’ın Piyasaya Sürülmesinin Ardından Mahkemeye Çağırıldı

Bu ayın başlarında Terra USD’nin (UST) sabitliğini kaybetmesiyle başlayan çöküşün etkileri hala bitmiş değil. Güney Koreli yetkililer, tüm Terraform Labs çalışanlarını detaylı bir soruşturma yürütebilmek amacıyla mahkemeye çağırdı.

Terra ağının çöküşünün ardından yatırımcıları hala olayın şokunu atlatamamışken Terraform CEO’su Do Kwon’un önerisiyle Terra 2.0 piyasaya sürülmüştü. Bu olayın ardından Seul Güney Bölge Savcılığı Menkul Kıymetler ve Mali Suçlar Ekibi’nin tüm Terraform Labs çalışanlarını mahkemeye çağırdığı belirtiliyor.

Güney Kore’nin iktidar partisinden bir temsilci olan Yun Chang-Hyun, geçtiğimiz hafta Terra kurucusu Do Kwon’u meclis oturumuna çağırmıştı.

Ayrıca Güney Koreli savcılar Do Kwon’un borsalar üzerinden fiyatı manipüle edip etmediğini de incelemeye başladı. Yerel kripto para borsaları Coinone, Korbit ve Gopax LUNA işlemlerini 10 Mayıs tarihinde durdururken Bithumb 11 Mayıs tarihine, Upbit ise 13 Mayıs’a kadar işlemleri sürdürmüştü.

Terra 2.0’ın yeni token’ı LUNA 29 Mayıs tarihinde birçok borsada işlem görmeye başladı. MEXC borsasında 19.5 dolara ulaşan LUNA, ByBit ve Biture borsalarında 30 dolara kadar yükseliş göstermişti. Ancak yazım esnasında yeni token 6 dolar civarında seyrediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!