Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Üst Üste 9. Haftayı Kayıpla Kapattı: Son Veriler

Haftalık görünümde değer kaybetmeye devam eden Bitcoin (BTC) geçtiğimiz haftayla birlikte üst üste 9. haftayı kırmızı kapattı.

Bitcoin, Kasım 2021 tarihinde ulaştığı tüm zamanların en yüksek değeri (ATH) olan 69.044 dolar seviyesinin ardından 33.000 dolara kadar gerilemiş ve sonrasında mart ayında 48.234 dolara yükselerek bir düzeltme gerçekleştirmişti. Tradingview verilerine göre geçtiğimiz haftaya 30.294 dolardan başlayan ve hafta boyunca 28.600-30.800 aralığında akümüle olan Bitcoin, kapanışı 29.473 dolardan yaparak 28 Mart tarihinden bu yana üst üste 9. haftayı da kayıpla kapatmış oldu.

Analistler, kripto para piyasasının bir süredir korelasyon içinde bulunduğu S&P ve Nasdaq endeksiyle pozitif ayrışmasını bekliyor. Ancak beklenen ayrışmanın tersine Bitcoin geçtiğimiz haftayı %2,5 kayıpla kapatırken S&P ve Nasdaq endeksi aynı dönemde ortalama %7 değer kazandı.

Bitcoin, mayıs ayını %19‘un üzerinde bir düşüşle tamamlaması halinde tarihindeki en kötü 2. mayıs ayını geçirmiş olacak.

Analist Matthew Hyland, 29 Mayıs tarihinde yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in mevcut 200 günlük düşüşünün tarihindeki en uzun süreli 4. düşüş trendi olduğuna dikkat çeken bir grafiğe yer verdi. Grafiğe göre Bitcoin’de yaşanan en uzun süreli düşüş trendi 2014-2015 yılları arasında gerçekleşti ve mevcut düşüş trendinin iki katı bir süre olan 404 gün sürdü.

Resim

Kripto para piyasaları, Bitcoin’de yaşanan üst üste 9 haftalık kaybın ardından haftaya yükselişle başladı. Yeni haftayla birlikte yaklaşık %5 artış gösteren Bitcoin (BTC), CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı sıralarda 30.709 dolardan işlem görürken bazı altcoinlerde tepki yükselişleri yaşanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!