Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra’nın Sattığı Bitcoinleri Küçük Cüzdanlar Aldı – Glassnode

Terra USD’nin sabitliğini kaybetmesinin ardından sabitlemek için elindeki rezervleri harcayan Luna Foundation Guard’ın (LFG), sattığı Bitcoinlerin kim tarafından alındığı belli oldu.

LFG, 10 milyar dolar değerinde Bitcoin tutarak UST rezervlerini oluşturmak istediğini açıklamıştı ancak stablecoin’in sabitliğini kaybetmesinin ardından durumu toparlamak isteyen Terra, elinde bulundurduğu 80.081 Bitcoin’i yaklaşık 33.000 dolar ortalamayla sattı.

On-Chain veri ve analitik platformu Glassnode’un Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, LUNA’nın Bitcoin’leri satmaya başladığı tarihten bu yana 100’den az Bitcoin bulunduran hesapların cüzdanlarında 80.724 Bitcoin arttığını belirtti. Glassnode, bu durumun LUNA’nın sattığı Bitcoin’lerin çoğunlukla 100’den az Bitcoin bulunduran cüzdanların satın aldığını gösterdiğini söyledi.

Resim

Şirket tarafından 10 Mayıs tarihinde yapılan açıklamada, 37 bin Bitcoin’in piyasa yapıcılarına ödünç olarak verildiğini ve Bitcoin’lerin şimdiye kadar çok az bir kısmının satıldığını belirtmişti.

Güney Koreli yetkililerin, tüm Terraform Labs çalışanlarını detaylı bir soruşturma yürütebilmek amacıyla mahkemeye çağırdığı açıklanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!