Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra’nın Yatırımcı Şirketi Çöküşü Ön Gördü: LUNA’dan 100x Kazanç Elde Etti

Risk sermaye şirketi Pantera Capital, yaşanan çöküşten önce Terra (LUNA) yatırımlarının büyük bir çoğunluğunu nakde çevirerek pozisyonlarını karla kapattı.

TerraForm Labs’ı destekleyen diğer risk sermaye şirketleri Terra’nın algoritmik stablecoin’i TerraUSD’nin (UST) geçtiğimiz hafta depeg olmasıyla birlikte LUNA yatırımlarında büyük kayıplar yaşarken Pantera Capital, LUNA yatırımının yaklaşık %80’ini geçtiğimiz hafta yaşanan çöküşten önce nakde çevirdi.

Pantera Capital’in baş yatırım görevlisi Joey Krug konuyla ilgili, “Geçen yıl piyasa oldukça köpüklüydü, bu nedenle yaşananlardan önce pozisyonlarımızın çoğundan çıktık. Geçtiğimiz yıl boyunca kademeli olarak LUNA pozisyonumuzun %80’ini kapattık.” dedi.

LUNA yatırımlarını, portföylerini çeşitlendirmek için kara geçtikçe satarak azalttıklarını dile getiren Krug, başlangıçta Terra üzerine inşa edilen ekosistemde gördükleri ilerleme nedeniyle LUNA’ya yatırım yaptıklarını belirtti.

Yatırımının çoğundan erken çıkan şirket, LUNA’dan önemli bir kar elde etti. Pantera Capital’in ortağı Paul Veradittakit, The Block‘a verdiği demeçte şirketin 1.7 milyon dolarlık yatırımını 170 milyon dolara çevirdiğini söyledi.

Krug, geçtiğimiz hafta UST’nin depeg olduğunu fark ettiklerinde şirketin kalan %20’lik yatırımının da çoğunu sattıklarını belirtti: “Bunun 2/3’ünden ortalama 25,6 dolar fiyatla çıktık. Kalan kısmı ise Stader Labs’a ait likid staking token’ı LunaX’e çevirdik ve stake ettik. Bu yüzden satmayacağız.”

Krug ayrıca Pantera’nın LUNA’ya yaptığı yatırımların TerraForm Labs’a yaptıkları yatırımlardan ayrı olduğunu ve LUNA’nın piyasaya çıkışından sonra 2020 yılında gerçekleştiğini açıkladı.

TerraForm Labs’a en az iki kez yatırım yaptığı bilinen şirket, Ocak 2021‘de gerçekleşen 25 milyon dolarlık finansman turunu desteklemiş ve Temmuz 2021‘de 150 milyon dolarlık ekosistem fonu turuna katılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!