Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Duyurdu, Binance CEO’su BUSD Etkisi Dedi: USDT Piyasa Değeri Rekor Kırdı!

Tether’in ihraççısı olduğu stablecoin USDT, tüm zamanların en yüksek piyasa değerine ulaşarak rekor kırdı.

Tether 1 Haziran tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, USDT piyasa değerinin yeni bir rekor kırarak 2022 yılında ulaştığı en yüksek değer olan (ATH) olan 83,2 milyar doları geride bıraktığını duyurdu.

Tether CEO’su Paolo Ardoino konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bugünün rakamları, insanların finansal özgürlüğe erişmek istediğini ve bu erişim onlara sağlandığında kullanacaklarını gösteriyor. Tether tokenları baka erişimi olmayanlara güvenli bir liman sunuyor ve onların para birimleri devalüe edilirken dahi satın alma güçlerini korumalarına imkan sunuyor. 

CEO, bunların yanı sıra geçmişte volatiliteye karşı test edilmiş rezervleri ve şeffaflık politikaları ile kullanıcılara güven verdiklerini belirtti.

Rekora NYDFS Mi Ön Ayak Oldu?

Öte yandan dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı gönderide, Tether’in yeni rekorunu ABD’li regülatör New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS) uygulamaları ile bağlantılı olabileceğini ima etti.

CZ konu hakkındaki gönderisinde şu ifadeleri kullandı:

Tamamen regüle edilmiş bir stablecoin olan Binance USD (BUSD) NYDFS tarafından 23 milyar dolarlık maksimum piyasa değeri ile sınırlandı. Mevcut durumda 5 milyar dolar piyasa değerine sahip. O zamandan beri USDT muazzam bir büyüme kaydetti.

Ayrıca benzer zaman aralığında USDT’den sonra en yüksek ikinci piyasa değerine sahip stablecoin USDC’nin de piyasa değerinde %40’a varan düşüş gözlemlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!