Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blackrock CEO’sundan Ciddi Uyarı! ABD Borç Limiti Anlaşması Bitcoin İçin Boğa Mı?

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock CEO’su Larry Fink ABD’nin borç limiti hamlesinin dolar için felaket olacağını belirtmesinin ardından bu durumun Bitcoin’in (BTC) yararına olacağı düşünülüyor.

Reuters tarafından sunulan habere göre Blackrock CEO’su Laurence Fink, ABD’nin gündeminde olan borç limiti konusunun dolar için bir felaket yaratacağını öne sürdü. Piyasa analistleri bu haberi Bitcoin için olumlu bir açıklama olarak yorumladı.

Fink, ABD dolarına olan güvenin erozyona uğradığını belirtirken bu durumun doları değer kaybına sürükleyeceğini ve belki de lider para statüsünden düşüreceğini ifade etti. ABD Merkez Bankası’nın (FED) en az iki faiz artırımı daha yapacağını düşünen Fink, enflasyonun düştüğüne dair hiçbir kanıt görmediğini sözlerine ekledi.

ABD Temsilciler Meclisi tarafından 31 Mayıs tarihinde onaylanan borç limiti yasa tasarısı senatoya sunuldu. Senato tarafından yakın zamanda oylanacak tasarı, eğer kabul edilirse ABD’nin daha fazla borç alabilmesini sağlayacak.

Bu ifadeler sonucunda Bitcoin ile ters korelasyon içerisinde olduğu bilinen dolar endeksinin (DXY) düşmesi durumunda Bitcoin’e bir yakıt olacağı düşünülüyor. Benzer bir düşünce de Glassnode kurucusu Yann Allemann’dan da geldi. Allemann, DXY’nin belirli bir seviyeye kadar yükselmesinin ardından büyük bir düşüş yaşayacağını öne sürmüştü.

Öte yandan gelişme hakkında global medyaya konuşan piyasa analisti Josh Gilbert, Bitcoin’in sınırlı arzına değindi ve bu tarz kriz ortamları için güvenli liman görevi üstlendiğini hatırlattı:

Borç tavanı anlaşması bir kez daha Bitcoin’in faydasını öne çıkarıyor. Sınırlı arzı göz önüne alındığında, ABD hükümetinin şu anda karşı karşıya olduğu sorunlardan muaftır bir şekilde geleneksel finansın enflasyonist yapısından uzak bir güvenli liman olarak karşımıza çıkıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!