Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether ile Bitfinex Arasında Yine Hareketlilik Var: 100 Milyon USDT Aktarıldı

Tether’ın ‘hazine’ cüzdanından Bitfinex cüzdanına 100 milyon adet USDT gönderildi.

Geçtiğimiz gün öğleden sonra yapılan işlem Tether’ın hazinesini epey zedeledi. Hazinede şu anda 130 milyon USDT’ten biraz daha fazla miktarda token bulunuyor. Tether bundan önce 29 Ağustos ve 31 Ağustos tarihlerinde Bitfinex’ten 30 milyon USDT çekerek hazineye ekleme yapmıştı.

Tether’ın Bitfinex’e yeniden token aktarmış olması bazıları tarafından manipülatif bir hamle olarak yorumlanıyor.

CryptoPotato, aşağıdaki grafiği paylaşarak Tether’ın bundan önce 24 Temmuz ve 21 Ağustos tarihlerinde de USDT ürettiğini, bu üretimlerin Bitcoin fiyatını bir hayli olumlu yönde etkilediğini belirtiyor:

BTC_USDT_Aug

Kaynak: CryptoPotato

24 Temmuz: 800$’lık artış (7690$ dip, 8502$ zirve)

21 Ağustos: 650$’lık artış (6250$ dip, 6899$ zirve)

Tether’ın Bitcoin fiyatını Ağustos ayı genelinde etkilediğine dair de iddialar var ancak bu iddiaların doğruluğu bir hayli tartışmalı. Bloomberg tarafından kısa bir süre önce hazırlanan raporda Tether’ın kripto para piyasasının Ağustos ayı içerisinde hiçbir şekilde etkilemediği belirtiliyordu.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin son 24 saatlik bazda %0.42 oranında düşüş yaşamış durumda ve şu anda 7,245$ gibi bir fiyata sahip. Tether’ın Bitfinex’e aktardığı USDT’ler şu an için Bitcoin fiyatını artışa geçirmiş değiller.

USDT’nin hacmi Bitcoin’e kıyasla çok daha düşük ancak CryptoCompare verilerine göre Bitfinex’in üzerinden yapılan dolar bazlı alım-satımların sayısında kayda değer bir artış görülüyor.

Normal şartlar altında çok az miktarda USDT’nin dahi Bitcoin fiyatını harekete geçirebileceği tahmin ediliyor ancak artık bazı şeyler değişmiş durumda. Japonya’daki piyasalarda bir çekilme durumu söz konusu ve Japon Yen’inin piyasa hacmi haftalarda %12 civarında seyrediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment