Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırımcıların Kripto Paralarını Depolayan Kingdom Trust, Sigorta Şirketiyle Anlaştı

Kripto para sektöründeki yatırımcıların kripto paralarını depolayan ve güvenli bir şekilde koruyan Kingdom Trust adlı şirket, bir sigorta şirketiyle anlaşma sağladı. Şirketin verdiği hizmetlerden faydalanan kripto para yatırımcıları artık bir nebze daha güvenli durumdalar.

Kingdom Trust, Londra’daki Lloyd’s of London adlı aracı sayesinde bir sigorta şirketiyle anlaşma sağladı ve müşterilerinin yüreğine su serpti. Şu anda 12 milyar dolar değerinde para tutan ve 100 binden fazla kullanıcıya hizmet sunan Kingdom Trust, artık resmi olarak sigortalı. Kingdom Trust’ın CEO’su olan Matt Jennings, yeni anlaşma hakkında şu yorumu yaptı:

“Lloyd’s gibi bir uzmanı platformumuza katarak müşterilerimizin çok daha güvenli bir deneyim edinmelerini sağlıyoruz.”

Yasal olarak yatırım danışmanlık şirketi adıyla hizmet sunan Kingdom Trust, pek çok kripto para yatırımcısına finansal hizmetler sunuyor. Şirket 2010 yılından beri sigorta arayışındaydı ve bu arayış ancak imdi tamamlandı. Basına röportaj veren Jennings, şirketin “sigortalı olmanın kurumsal yatırımcılara hitap etme konusunda kilit rol oynadığını” belirtti.

Kripto para şirketleri sigorta yaptırma konusunda çeşitli sorunlar yaşıyorlar. Hatta bazı kripto para şirketlerine çeşitli güvenceler sağlayan sigorta şirketleri, sundukları hizmetlerden hakkında açıklama dahi yapmayıp işleri ‘gizli’ tutmaya çalışıyorlar. Kripto para sektöründe milyonlarca dolar değerinde paranın çalındığını, çeşitli hack saldırılarının yaşandığını, dolandırıcılıkların döndüğünü düşünürsek sigorta şirketlerinin gizli kalma istekleri belki daha iyi anlaşılabilir.

Jennings bile şirkete güvence veren sigorta şirketi, anlaşma kapsamında yapılan planlamalar gibi konular hakkında detaylı bilgi vermedi. Ancak Jennings’in açıklamalarına göre şirket kullandığı teknolojinin yapısı sayesinde “indirimli” fiyat üzerinden anlaşma sağladı.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment