Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether ve Bitfinex CTO’su Devam Eden Davada Mahkemeye Çıkıyor: İfade Verecek!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether (USDT) CTO’su Paolo Ardoino, 4 yıldır devam eden manipülasyon davası kapsamında mahkemede ifade verecek.

Tether ve kripto para borsası Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino’nun Benjamin Leibowitz tarafından 2019 yılında Bitfinex ve Tether’e karşı açtığı toplu dava kapsamında, bu hafta mahkemeye ifade vereceği bildirildi. Ardoino’nun ifade tarihini erteletme girişimi, mahkeme tarafından reddedildi. Ardoino dava kapsamında hem bireysel hem de kurumsal ifade verecek.

Dava yargıcı Katherine Polk Failla’ya yakın tarihte sunulan başvuruda, tarafların Ardoino’nun ifade vereceği tarihi belirleme konusunda anlaşmazlık yaşadığı belirtildi. Davacılar 14 veya 15 Eylül 2023 tarihinde CTO’nun kurumsal ifadesinin alınmasını isterken Tether tarafı Ardoino’nun 10 veya 11 Ekim 2023 tarihinde müsait olduğunu söyledi. Ayrıca CTO’nun bireysel ifadesini de bugün vermesi kararlaştırıldı.

Bu noktada davacılar, Ardoino tarafından gelen ifadenin alınacağı tarihin ertelenmesine yönelik talebin kabul edilmemesi gerektiğini savundu. Tether tarafı, Ardoino’nun ifade vermek için hazırlanacak zamanı olmadığını öne sürerek tarihin ertelenmesini talep etmişti. Ancak davacılar, Ardoino’nun hazırlanmasına gerek olmadığını ve bu tarihin önceden belirlendiğini söyleyerek erteleme talebini gereksiz bulduklarını belirtti.

Davacılar ayrıca Ardoino’nun ifade tarihinin ertelenmesi durumunda davanın davacılar aleyhine zarara uğrayacağını iddia etti. Konu hakkında şu ifadeler kullanıldı:

Davalıların iddialarının aksine Ardoino’nun ifadelerini 10 veya 11 Ekim 2023’e kadar ertelemek davacılara zarar verir. Keşif sürecinin 23 Ekim 2023’te sona ermesi planlanıyor. Mahkeme keşif programını daha fazla uzatmayı planlamadığını belirtti. Davalılar da herhangi bir ek süre talebine karşı olduklarını belirtti.

Davacılar bunun yanı sıra Ardoino ve taraflarının ifadeye hazırlıksız yakalanmaları konusunda suçu davacı tarafına atamayacaklarını söyledi. Davacılara göre Ardoino ve tarafları konu ile ilgili tebligatları 18 Temmuz 2023 tarihinde almalarına rağmen 11 Ağustos 2023 tarihine kadar herhangi bir görüş alışverişi girişiminde bulunmadı.

Yargıç Ardoino’nun talebini haksız buldu

Yargıç Failla, tarafların taleplerini inceledikten sonra Ardoino’nun ifadesini erteletmeye yönelik talebin gereksiz olduğuna karar verdi. Yargıç, Ardoino’nun ifadesine hazırlanmak için yeterli süre kalmadığına yönelik argümanları ise görmezden gelerek bu durumun davalıların kendi hatası olduğunu öne sürdü.

Yargıç Failla konuyu ele aldığı kararında şu ifadeleri kullandı:

Davalılara getirilen herhangi bir yük büyük ölçüde kendi hatalarıdır. Aynı durum Ardoino’nun bireysel ifadesi için de geçerlidir. Bu ifadenin konuları da tartışmaya açık değildir.

Tether piyasa manipülasyonu ile suçlanıyor

Matthew Script, Benjamin Leibowitz, Jason Leibowitz gibi isimlerin aralarında bulunduğu bir grup davacı ilgili davayı 2019 yılında Tether ve Bitfinex’e açmıştı. Bu davada Tether, 2017 yılında karşılıksız USDT basmakla ve piyasayı manipüle etmekle itham edilmişti.

Davaya göre Bitcoin’in Aralık 2016 ve Aralık 2017 tarihleri arasında 800 dolardan 20 bin dolara kadar çıkmasına Tether’in manipülasyonu sebep olmuş ve manipülasyonun etkisi geçince Bitcoin 3,5 bin dolar seviyelerine kadar düşerek kripto para piyasasından 450 milyar dolar silinmesine yol açmıştı.

Bu kapsamda Ardoino’nun Tether kayıtlarındaki eksiklikler, şirketin kredi politikası ve Tether rezervlerinin barındırılması ile ilgili bazı konularda ifade vermesi istenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!