Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Verdiği 550 Milyon Dolarlık Borcu Geri Aldı

Kripto para borsası Bitfinex, Tether’dan aldığı borcun 550 milyon dolarlık kısmını geri ödediğini açıkladı. Şirket, ödemenin ocak ayı içerisinde yapıldığını belirtti.

Bitfinex, 2018 yılında kardeş şirketi olan Tether’dan 900 milyon dolar borç aldı. Bunun 750 milyon dolarlık kısmını kullanan borsa, 2019 ve 2020 tarihlerinde Tether’a toplamda 100 milyon dolar ödeme yaptı.

Borcun geri kalanı ödendi

The Block, Bitfinex’in geri kalan 550 milyon dolarlık borcunu kapattığını açıkladı. Bitfinex’in avukatı Stuart Hoegner, 2018 yılında alınan borçla ilgili şunları söyledi:

“Bitfinex’in (2018 yılında) kısa süre içerisinde nakit paraya ihtiyacı vardı. Tether, makul koşullar altında borç vermeyi kabul etti.”

Yapılan anlaşma, Bitfinex’in borcunu en geç 5 Kasım 2021 tarihine kadar ödeyeceği yönündeydi. Ocak ayında yapılan ödeme, şirketin borcunu erkenden kapamasını sağladı. Ödemenin, Tether’ın Bahamalar’daki bankası olan Deltec Bank’e yapıldığı açıklandı.

New York’taki dava nasıl ilerliyor?

Bitfinex 2019 yılında yaşanan sorunlar nedeniyle 850 milyon dolar kaybetti. Şirket bu açığı kapatabilmek için Tether’a yöneldi. New York Başsavcılığı, bu işlem sırasında herhangi bir usulsüzlük olup olmadığını inceleyebilmek için soruşturma başlattı.

Başsavcılığın soruşturma kapsamında talep ettiği belgeler, Ocak 2021’de ilgili makamlara sunuldu. Stuart Hoegner, 2019 yılında yaşananlar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bitfinex, Crypto Capital olayı sonrasında iyileşmeye ve toparlanmaya devam ediyor. Crypto Capital, Bitfinex’i kurban durumuna düşürdü. Bunun tazminatını alma hakkımızı gizli tutuyoruz. New York Başsavcılığıyla sürdürdüğümüz yapıcı görüşmeleri devam ettireceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!