Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Açıkladı: XRP Hacmi Dört Kat Büyüdü!

Ripple, 2020’nin dördüncü çeyreğine ilişkin XRP raporunu yayınladı. Üçüncü çeyrekte 37 milyar dolar hacim elde eden Ripple, bu sayının yılın son çeyreğinde dört kat büyüyüp 148 milyar dolara çıktığını açıkladı.

Ripple XRP için her çeyrek paylaştığı genel performans raporunu yayınladı. Raporda çeyrek boyunca ne kadar XRP satıldığına ve ne kadar hacim toplandığına yer verildi.

76 milyon dolarlık XRP sattı

Şirket, 2020’nin üçüncü çeyreğinde 81.39 milyon dolarlık XRP satımı yaptı. Bu sayı dördüncü çeyreğe geçildiğinde 111.12 milyon dolara çıktı. Çeyrek boyunca 34.85 milyon dolarlık alım yapan Ripple’ın net satış miktarı 76.27 milyon dolar oldu.

Bu satışların büyük ölçüde RippleNet’e likidite sağlamak için yapıldığı ifade edildi. Şirket, RippleNet Cloud’un SOC 2 sertifikası aldığını açıklamıştı.

XRP hacmi dört kat büyüdü

XRP’nin 2020’nin üçüncü çeyreğinde günlük 403.5 milyon dolar hacmi bulunuyordu. Bu sayı dördüncü çeyrekte 1.6 milyar dolara çıktı. Bir günde 10 milyar dolardan fazla hacim elde edildi ve günlük hacim rekoru kırıldı.

Ripple, hacimdeki bu artışı Flare Network (Spark) airdrop’u ile açıkladı. Çeyrek genelindeki hacim, 148 milyar dolar olarak açıklandı.

SEC davası XRP’yi nasıl etkiledi?

SEC, kayıt dışı menkul kıymet sattığı gerekçesiyle Ripple aleyhinde dava açtı. Şirket, XRP’nin günlük hacminin bu yüzden 200 milyon dolar azaldığını açıkladı. Bunun toplam XRP hacminin %12’sine denk olduğu ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!