Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’den Bir Yenilik: Bitcoin Madenciliği İçin Yazılım Tanıttı!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether (USDT), Bitcoin (BTC) madenciliğinde verimliliği artırmaya dair bir yenilik tanıttı.

Tether CTO’su Paolo Ardoino 5 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, şirketin Bitcoin madenciliğindeki verimliliği artırmak adına yeni yazılımını tanıtırken üretme çalışmalarında son aşamaya yaklaştıklarını açıkladı.

Paolo Ardoino WhatsMiner, Antminer ve AvalonMiner cihazları için tasarlanan yazılımın bitiş aşamasına oldukça az kaldığını belirtti. CTO, Javascript dili kullanılarak geliştirilen yazılım kütüphanesinin oldukça kaliteli olduğunu ve iyi cilalandığını ifade etti. Yazılımların madencilik cihazlarını yönetme ve onlarla etkileşime geçme alanında çözümler ürettiği bildirildi.

Ardoino bunun yanı sıra Moria madencilik çiftliği yönetim aracının çekirdek mimarisini kodladığını ve bunların tamamen nesnelerin interneti (IoT) üzerine hizmetler veren HolePunch’ın teknolojisi üzerine kurulduğunu belirtti.

CTO son aşamada araçların, enerji üretimini takip etmesini sağlayan bir teknolojiyi de kapsayacak şekilde genişletileceğini söyledi.

Ardoino ayrıca ileriki zamanlarda geliştirdikleri yazılımların kaynak kodlarını kamuoyuna açmanın mantıklı olabileceğini de ifade etti:

Tether’in geliştirme ekibi, Whatsminer’ları, Antminer’ları ve AvalonMiner’ları yönetmek ve onlarla etkileşim kurmak için iyi cilalanmış Javascript küpühaneleri oluşturmayı neredeyse bitirdi… Moria madencilik çiftliği yönetim aracının çekirdek mimarisini doğrudan kodluyorum. Tümü Holepunch teknolojisine dayalıdır. Nihayetinde enerji üretiminin izlenmesini de kapsayacak bir şekilde genişletilecek. Son aşamada kaynak parçalarını açmak mantıklı olabilir.

Tether geçtiğimiz aylarda, Uruguay ve El Salvador’da iki Bitcoin madencilik projesine dahil olduğunu açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!