Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’in Günlük İşlem Hacmi Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı!

Dünyanın en çok kullanılan ve toplam piyasa hacmine göre en büyük itibari para endeksli stabil koini olan Tether (USDT), Coin Metrics tarafından açıklanan verilere göre günlük işlem hacmi konusunda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

31 Mart tarihinde gerçekleştirilen Tether işlemleri 38.150’ye kadar çıktı ve USDT’nin 2015 yılında piyasaya çıkmasından bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Tether basın saatine göre günlük ticari hacim konusunda lider kripto para birimi Bitcoin’den sonra 9.4 milyar dolarlık hacim ile ikinci sırada yer alıyor. Özellikle 2018 yılının başlarından itibaren kripto para topluluğunun eleştirilerine maruz kalan Tether, en çok sahip olduğunu iddia ettiği rezervleri nedeniyle topa tutulmaktaydı.

Bunun yanı sıra ünlü stabil koin 2017 yılının Aralık ayında yaşanan boğa piyasasında da manipülasyon yaptığı suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Kripto para yatırımcısı ve ünlü Bitcoin boğası Mike Novogratz bile Tether’i şeffaflık konusundaki sıkıntıları nedeniyle eleştirenlerden birisi olmuştu.

ABD dolarına 1’e 1 oranda endeksli olduğunu iddia eden Tether yönetimi, dolar rezervlerini şeffaf bir şekilde yayınlamaması nedeniyle 2019 yılında bile hala eleştirilerin odağında kalıyor. 2018 yılının ikinci yarısında Tether’in tahtının sallanmasını fırsat bilen birçok kripto para şirketi kendi stabil koinlerini piyasaya sürmüştü. Bütün bunlara rağmen Tether gerek toplam piyasa hacmi gerekse de günlük işlem hacmi konusunda hala stabil koinler arasındaki birinciliğini korumakta.

USDT bugün yaşanan Bitcoin rallisinde alt koinlerin de yükselişe geçmesi ile toplam piyasa hacmine göre en büyük dokuzuncu kripto para birimi konumuna geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment