Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’in İşlem Hacmi Bitcoin’i Geride Bıraktı

Kripto para piyasalarında bazı kişiler 2019 yılı için stabil kripto paraların yılı olacak yakıştırmasını yapıyordu. Bu durum aslında yavaş yavaş da olsa gerçeğe dönmeye başlıyor. Geçtiğimiz yılın bu dönemlerinde birçok firma, farklı para birimlerine endeksli ve farklı algoritmalar ile desteklenen stabil kripto para projelerini birbiri ardına piyasaya sürmüş ve bu projelerin bazıları gerçekten de ciddi ilgi çekmişti.

Bugün itibariyle ise, kripto para sektöründe son derece ilginç bir gelişme yaşandı ve Tether, işlem hacminde günlük bazda Bitcoin’i dahi geride bıraktı. Sektörün en fazla hacme sahip stabil kripto parası olan ve Coin Market Cap listesinde 8. sırada yer alan Tether, bugün işlem hacminde lider kripto para birimi Bitcoin’i geçmeyi başardı.

Tether’deki işlem hacmi 27 milyar dolar olarak kayıtlanırken, Bitcoin’de ise bu rakam 26 milyar dolarda kaldı.

Tüm bu gelişmeler ışığında yorum yapan bazı analistler ise, Tether’in yaşadığı her türlü sıkıntıya rağmen zorlu süreçleri atlatma yolunda ilerlediğini ifade ediyor. Her ne kadar son dönemde birçok farklı stabil kripto para birimi ciddi projeler ile yola çıksa da, sektörün en eski stabil kripto parası olan Tether, bir şekilde piyasadaki dominasyonunu kaybetmemeyi başarıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment