Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos (XTZ) Yeni Bir Rekora Koşuyor

Bitcoin, Ethereum, XRP gibi kripto paraların bir çoğu günlerdir değer kazanıyor. Bu süreç içerisinde Tezos (XTZ) da epey iyi bir performans sergiledi. Hatta XTZ fiyatı biraz daha artarsa yeni bir rekor göreceğiz demektir.

Kendi Rekorunu Kırabilir

2.5 milyar dolarlık piyasa değeriyle en değerli 10.kripto para olan XTZ son bir ay içerisinde oldukça iyi bir grafik çizdi. Coinmarketcap verilerine göre bundan bir ay önce 1.40 dolar seviyesinde olan XTZ fiyatı an itibarıyla 3.73 dolara kadar çıkmış durumda.

XTZ yatırımcıları bu yılın başından bu yana yüzde 170’ten fazla kar elde etmeyi başardılar. Eğer XTZ dolar bazında biraz daha değer kazanır ve 4.15 dolar seviyesini aşarsa hem yatırımcılar daha çok kar edecekler hem de XTZ kendi fiyat rekorunu kırmış olacak.

XTZ Hızla Büyüyor

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Bitfinex kısa süre önce platformdaki XTZ pariteleriyle ilgili bir politika değişikliğine gitti. Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, platformdaki XTZ likiditesinin gayet iyi durumda olduğunu ve XTZ’ye gösterilen talebin arttığını söylemişti. Bu, yatırımcıların XTZ’ye yönelmeye başladıkları anlamına gelebilir.

XTZ fiyatını etkileyen şeylerden biri Binance’in kısa süre önce yaptığı duyuru da olabilir. Şirket 21 Şubat tarihine kadar Binance Futures platformundaki XTZ sözleşmelerinden yüzde 50 oranında daha az işlem ücreti alacağını açıkladı. Bu da tahmin edilebileceği üzere birçok XTZ yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment