Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Thomas Lee, Yeşillenen Piyasalar İçin Yıl Sonu Bitcoin Tahminini Yineledi: 25 Bin Dolar

Son dönemde piyasada yaşanan ciddi yeşillenme, kripto para piyasasının üzerindeki bulutları şimdilik kaldırmış gibi görünüyor. Konuyla ilgili olumlu mesajlar veren bir diğer isim ise araştırma şirketi Fundstrat’ın kurucusu Thomas Lee. CNBC’ye konuşan Lee, Bitcoin’deki atağın süreceğini belirtti ve yıl sonu Bitcoin tahmini olarak da 25 bin doları işaret etti.

Şu dakikalarda 8 bin doların üstüne çıkan Bitcoin fiyatlarını göz önüne alırsak, Lee’nin bu tahmini Bitcoin’in şimdiki fiyatını 3 katına çıkaracağına delalet. Son 24 saatteki hacim 8.8 milyon doları aşarken, Coin Market Cap verilerine göre, böylesi bir şey Mart ayı boyunca yaşanmamıştı.

Lee, şu ifadeleri kullandı:

”Açıkçası Bitcoin için risk alımının, şu aşamada hayli mantıklı olduğu fikrindeyiz. Tahminlerimize göre, Bitcoin sene sonunda 25 bin dolar olacak.”

Bitcoin’e karşı her zaman takındığı olumlu tavır ile piyasada bilinen Lee, geçtiğimiz dönemdeki ayı marketi boyunca da, bu kadar düşüşün anormal olduğunu ve Bitcoin’in üzerinde gereksiz bir satış baskısı olduğunu ifade etmişti.

Ünlü stratejist, Bitcoin üzerindeki artmış satış baskısını vergilendirme dönemlerine bağlamış; ve vergi sebebiyle olan satışların özellikle geride bıraktığımız ayda, iyice arttığını belirtmişti.

Lee’nin şirketi Fundstrat’ın ayrıca Bitcoin’in gelecekteki fiyatının ne olacağına dair tahminler yürütürken geliştirdiği bir BMI adlı endeksi de bulunuyor. Bu endeks, 18 ile 2011’den bu yana en düşük seviyeye gerilerken; Lee ve arkadaşlarına göre bu durum, Bitcoin’e yapılacak yatırımların olumlu sonlanacağı anlamını taşıyor.

Yine 28 Mart tarihinde konuyla ilgili konuşan Lee, yatırımcılara sabırlı olmaları gerektiğini öğütlemişti. Özellikle kripto paraların Aralık 2017 sonunda yakaladığı büyük rallinin ardından piyasaya giren birçok kişinin şanssız olduğunu belirten Lee, yine de sabredenin uzun vadede kazanan olacağını belirtmişti.

Lee, aynı zamanda Amerika’daki vergilendirme süresinin son günü olan 17 Nisan’ın, Bitcoin üzerindeki satış baskısını azaltacağını iddia etmiş; ancak bu iddia bazı çevrelerce kabul görmemişti. Eleştri tarafı, Bitcoin marketlerinin sadece Amerikan merkezli olmadığına vurgu yaparken, Lee  yine de bu teorisinde şimdilik haklı görünüyor.

Boğa mı Geldi?

Bitcoin’de son birkaç günde yaşanan ciddi artış, son aylarda piyasalarda hep süre gelen negatifliği adeta yerle bir ederken, birçok kişi; Bitcoin için artık tamamen geri döndü yorumunu yapıyor. İşin nereye gideceğini ise, her seferde olduğu gibi yine zaman gösterecek…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment