Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Thomson Reuters, Kripto Paralar İçin Gerçek Zamanlı Oran ve Fiyat Takip Platformu Çıkartıyor

Thomson Reuters kripto para birimleri hakkında ”Cryptocurrency Real Time Rates” adını verdiği ve bir kaç kripto para borsasının da yararlandığı sistemlere yakın bir sistem kullanarak fiyat verisi sağladığı bir platformu gün yüzüne çıkardı.

Yeni ürün kripto para piyasasında işlem yapmakta olanlar için standart haline getirilmiş oranlar ve spot fiyat endeksi aracılığıyla  kurumsal bazda kaynak ve gerçek zamanlı bilgi sağlıyor.

Yeni platformun özelleştirilmiş bir API aracılığıyla şirketin amiral gemisi(piyasadaki lider ürün) konumunda olan Eikon platformu üzerinden piyasaya sürümü, Thomson Reuters’in yeni yeni oluşmaya başlayan kripto para dünyasına olan ilgisini de ortaya koyuyor. Bu gelişme aynı zamanda kripto para birimlerine olan temel ilginin tavan yaptığı bir dönemde meydana geliyor.

Yeni tamamlanmış bir Thomson Reuters araştırması gösteriyor ki anket yapılan 400 finans firmasının %20’si  önümüzdeki 12 ay içerisinde kripto para dünyasına adım atmayı planlamakta.

Şimdilik içerisinde bitFlyer ve BITPoint gibi bir kaç adet kripto para borsası ve ticari platformun da bulunduğu kurumlar altı koin için gerekli fiyat bilgilerini sağlayacak. Ancak bu takıma daha sonra farklı kripto para borsaları da eklenecek.

Cryptocurrency Real Time Rates’in uygulanması Reuters’in kendi ticari platformlarında kripto para kullanmaya başlayacak olmasının sinyali olarak da yorumlanabilir.

Reuters’den gelen bu yeni adım, CME Group’un kripto para ticari platformu olan Crypto Facilities ile ortak olarak bugün yaptığı Ethereum için günlük fiyat kıyaslama platformu duyurusunun hemen ardından geldi.

Thomson Reuters grubunda Asya Pasifik bölgesinin FX Piyasası Gelişimi Müdürü olarak görev yapan Michael Go konu hakkında şu yorumlarda bulundu:

”Kripto para dünyasındaki son yıllardaki harika büyüme bu yeni teknoloji ve ticari yapılabilir varlık sınıfı için güçlü bir ivme kazanıldığının altını çizmekte. Thomson Reuters Cryptocurrency Real Time Rates bizim sunduğumuz oranları geliştirmemizi sağlayıp daha küresel ve şeffaf bir küresel piyasa elde etmemize yarıyor. Ki bu yatırımcıyı desteklemek için gereken, kripto para ticaretindeki kararlılık etkenini sağlamak adına hayati öneme sahip.”

bitFlyer borsasının kurucu ortağı ve CEO’su Yuzo Kano konu hakkında şunları ekledi:

”Dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bitFlyer, kripto para piyasalarının gelişimi adına yeni yeni çabalar sarf etmekte. Japonya, ABD ve Avrupa içerisinde kripto para ticareti yapma lisansına sahip kripto para borsasıyız ve Thomson Reuters aracılığıyla kullanıcılarımıza küresel ölçekte değerli veri sunacak olmanın memnuniyetini yaşamaktayız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment