Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee, Bitcoin’in Fiyat Düşüşünün ‘Çok Sağlıklı’ Olduğuna İnanıyor

Fundrustat Global Advisors’daki yönetici ortak ve araştırma başkanı Tom Lee, Bitcoin’de ki düşüşün ‘çok sağlıklı’ olduğuna inanıyor.

İnsanların anlamakta zorlandığı Bitcoin fiyatının bu ayki kararsız iniş ve çıkışlarına şaşırmayan Lee, Bloomberg Daybreak’de Jonathan Ferro ile yapılan röportajda şu sözleri söyledi:

“Son altı hafta içinde üç kat arttığı göz önüne alındığında, Bitcoin’in düşüşünde kimsenin şaşkına dönmesi gerektiğini düşünmüyorum… Aksi takdirde, ivme kazanmakta olan bir parabol üzerinde duruyor olacağız değil mi?”

Bitcoin’in fiyatındaki bu değişimin nedeni sorulduğunda Lee, sadece bir yanlış anlaşılma olarak nitelendirdi. Frundstrat’ın araştırma yöntemleri aracılığıyla şunları söyledi:

“Cüzdan sayısına ve cüzdan başına işlem faaliyetine bakarsanız, son dört yılda Bitcoin’in durumunun % 94’ünü açıkladığını görürsünüz. Yani, Bitcoin aslında ağ değerini takip ediyor.”

Saf spekülasyonla işlem yapıldığına inanan insanların Bitcoin’i anlamadığını düşünen Lee, sadece bir grup insanın elinde tutulduğu için Bitcoin’in balon olmadığını söyledi.

Eylül ayında Bitcoin fiyatının 2022’ye kadar 25.000 $ ‘a ulaşacağına inandığını söylemişti. Ardından bin yıllar boyunca “dijital altın” olarak nitelendirileceğini ve önümüzdeki on yıl içinde fiyatın 100.000 doları aşacağını öngördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment