Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Bankacılık Devi Bitcoin Yatırımcılarını Koruyacak

Japonya merkezli online paylaşım platformu Nikkei Asian Review yazısına göre Japonya’daki Mitsubishi UFJ Güven ve Bankacılık, kripto para sahiplerinin kullandıkları borsanın kapanması veya hack saldırısına uğraması durumunda sahip oldukları parayı korumalarını sağlayacak bir hizmet başlatmaya hazırlanıyor.

Bankacılık devi kripto para borsalarında bu düzeni tercih eden müşterilerin uyumlu kayıtlarını tutacak. Borsanın çökmesi ya da saldırıya uğraması durumunda Mitsubishi UFC, tuttukları kayıtlara göre müşterilerin yaşadığı kayıpları müşterilere iade edecek.

Nikkei’de yayınlanan yazıya göre hizmet öncelikle Bitcoin ticareti üzerinden ilerleyecek ve hizmetin önümüzdeki yılın Nisan ayında başlama ihtimali bulunuyor. Sahip oldukları fonların Mitsubishi UFJ tarafından korunmasını tercih eden müşteriler, bu hizmetten faydalanabilmek için belli bir işlem ücreti ödemek durumunda kalacaklar.

Ancak Tokyo merkezli borsa Bitbank’in CEO’su Noriyuki Hirosue, geleneksel finans kurumlarına güvenmeyi tercih eden müşteriler için fazladan işlem ücreti ödemenin pek sorun olmayacağını düşünüyor:

“Müşteriler varlıklarının bir güven bankası tarafından yönetildiğini bilince huzurlu olacaklar.”

2014 yılında hackerlar müşterilerden toplamda 850 bin Bitcoin çaldıktan sonra kapanan Japonya merkezli kripto para borsası Mt. Gox‘u da hesaba katınca özellikle Japonya’daki kripto para yatırımcıları kullandıkları borsaların güvenliğine oldukça önem veriyorlar.

Japonya’daki yatırımcıların haricinde genel olarak Japon hükûmeti, kripto para sektörüne verdiği destek, yatırım ve getirdiği düzenlemeler ile biliniyor. Nikkei’de yayınlanan yazıya göre Japonya’nın Finansal Hizmetler Kurumu, kripto paraları 2018 Nisan itibariyle güven fonuna eklenebilecek varlıklar olarak tanımayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment