Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee: CBOE’nin Ethereum Tabanlı Vadeli İşlemleri ETH Fiyatını Düşürebilir

Bundan birkaç gün önce paylaştığımız haberde CBOE’nin Ethereum tabanlı vadeli işlem sözleşmeleri oluşturmayı planladığını belirtmiştik. Ancak kripto para sektörünün en önde gelen isimlerinden birine göre bu sözleşmeler, ETH’ye faydadan çok zarar verebilir.

Bitcoin’in 20 bin dolar sınırını göreceğini söyleyen ve bu konuda bir hayali iddialı olan Tom Lee, Business Insider‘a verdiği röportajda Ether tabanlı vadeli sözleşmeler hakkında bazı yorumlarda bulundu.

Ünlü isim Lee’ye göre Ether tabanlı vadeli sözleşmeler, ETH’ye zarar verebilir çünkü insanlar bu yatırımlar sayesinde ETH fiyatının düşeceği ihtimaline yatırım yapabilirler.

Belli bir varlığın ileri tarihlerdeki fiyatının ne olacağına dair yatırım yapmayı sağlayan vadeli işlem sözleşmeleri, Bitcoin’in geçtiğimiz yılın sonlarında 20 bin dolar seviyesini görmesinde bir hayli büyük rol oynadılar.

Lee’ye göre bu sözleşmelerle birlikte insanlar ETH fiyatının düşeceğine dair yatırım yapabilirler ve bu durum ETH’ye olumsuz yansıyabilir. Ancak ilginçtir ki kendisi bu sözleşmelerin ETH’ye zarar, Bitcoin’e ise fayda getireceğine inanıyor. Lee’ye göre ETH tabanlı vadeli işlemlerin başlaması durumunda bir çeşitlilik olmuş olacak Bitcoin tabanlı vadeli işlem piyasasının omuzlarındaki yük hafifleyecek. Lee:

“Kripto para piyasasının öyle ya da böyle düşeceğini düşünen ama gidip kripto para satın almak istemeyen herkes geçtiğimiz yılın Aralık ayından beri Bitcoin’i açığa satabiliyor. Artık ETH’yi de satabilecekler ki bu da Bitcoin’deki açığa satış yükünün azalacağı anlamına geliyor.”

CBOE, ETH tabanlı vadeli işlem piyasasını oluşturmak için ABD’deki Emtia Vadeli İşlem Komisyonu’ndan onay bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment