Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee Vergi Gününden Önce Kripto Paralardan İtibari Paralara “Devasa Geçiş” Olacağını Düşünüyor

Tom Lee, 5 Nisan’da CNBC’nin verdiği rapora göre, Amerika’daki vergi gününe kadar kripto paralardan itibari paraya doğru büyük bir çıkış olacağını düşünüyor.

Vergilerini Ödeyecekler

Perşembe gününden bir rapora göre Lee, ABD’li ev halkının ellerindeki kripto varlıklar sebebiyle değer artış vergisinde yaklaşık 25 milyon dolar borcu olduğunu belirtti. Ayrıca kripto borsalarının gelir vergilerine tabii olduğunu ve hem ev sahiplerinin hem de borsaların ABD hükümetine ödeme yapmak için kripto paralarını satacağını söyledi:

“Gelir vergilerine tabii olan borsaların üzerinde ABD yargılarına göre bir satış baskısı olduğuna inanıyoruz. Birçok borsanın 2017’de 1 milyar dolardan fazla geliri oldu ve dolar yerine Bitcoin veya Ethereum gibi değerlerle çalıştılar- hatta vergi yükümlülüklerini yerine getirmek adına BTC/ETH satıyorlar.”

Lee’ye göre, “tarihsel değerlendirme yaptığımızda her 1 dolarlık USD çıkışı kripto para piyasasında 20 ile 25 dolarlık bir etki yaratmaktadır.”

Kripto para piyasaları  2018’in ilk çeyreğinde yaklaşık %50’lik bir değer kaybı olduğunu rapor etti. Koinler tarihinde BTC ve ETH’nin en kötü çeyreğini yaşadığını belirtti. Ancak Aralık 2017’de kripto piyasasındaki verimli dönemden yararlanan ve BTC’nin 20.000$’a çıkışını gören herkes, kazançlarından gelen vergisini ödemek zorunda.

Lee’nin Mart ortalarında oluşturulan ve Bitcoin sahiplerinin ne kadar yoksul olduğunu o dönemdeki fiyata göre gösteren Bitcoin Yoksulluk Endeksi (BMI), kripto sahiplerinin şu anda bu “yoksulluğu” hissettiğini gösteriyor:

“Düzenlemeyle alakalı riskler hala geçerli. Ayrıca duygular, Bitcoin Yoksulluk Endeksimiz tarafından ölçüldüğü üzere hala berbat halde.”

Satış Baskısı Azalabilir

Lee, 17 Nisan’daki vergi gününden sonra en nihayetinde Bitcoin’in üzerindeki satış baskısının kalkacağını söylüyor.

Son zamanlarda Lee, BTC’nin son piyasa düşüşlerine dayanarak Mart 2020’ye kadar Bitcoin’in $91.000‘i bulacağını tahmin etti. BTC’nin değerinin $9.000 civarı olduğu Ocak ayında, Lee CNBC’ye BTC’nin 25.000$‘ı önceden tahmin ettiğinin aksine 2022’de değil 2018’de bulacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment