Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee: Yerinizde Olsam Paramı Bitcoin Cash’e Değil, Bitcoin’e Yatırırdım

Fundstrat Global Advisors’un kurucularından olan Tom Lee, kripto para camiasında uzun süredir tartışılan Bitcoin mi daha iyi yoksa Bitcoin Cash mi sorusuna kendi perspektifinden bir açıklık getirdi.

CNBC’ye konuşan ve Bitcoin konusunda takındığı olumlu tavır ile bilinen Lee, Bitcoin ve Bitcoin Cash arasında yapılan hangisi daha iyi tartışmasına değindi. Lee, böylesi bir tartışmada taraf tutma konusunda gönülsüz olduğunu belirtse de, elinde yeni bir para olsa bunu, Bitcoin Cash değil de, Bitcoin’e yatıracağını belirtti.

İki kripto paranın da kendine ait olumlu yönleri bulunduğuna dikkat çeken Lee, buna karşın Bitcoin’i tercih edeceğini belirtirken, sebebini şu sözlerle açıkladı:

”Bugün bu işe yeni bir para koyacak olsaydım yani elimde taze bir dolarım olsaydı bunu yatıracağım ürün şu an için hafif geri kalmış ancak gelecekte çok daha fazla harekete geçme şansı olan bir şey olurdu. Kesinlikle şu anda dahi fazlaca satın alınmış bir şeye yatırım yapmak istemezdim.”

Kripto para camiasındaki bazı analistlere göre Lee’nin yorumları, Bitcoin vs. Bitcoin Cash tartışmasında önemli bir anlam ifade ediyor. Piyasalar bugün ufak bir düşüş yaşarken, Bitcoin bu düşüşten dolar bazında değer kaybı olarak yüzde 2,44 etkilendi. Öte yandan Bitcoin Cash bu etkiyi en ağır hisseden kripto para olurken bir önceki güne değerinden yüzde 17 gibi ciddi bir miktarı kaybetti.

Bitcoin’in -bugünkü ufak düşüşü dışında- son haftalarda ciddi bir ivme kazanmasını da yorumlayan Lee, ufuktaki ağ hard forkunun paranın akışını iyice arttırdığını düşündüğünü ve bunun da piyasalara olumlu yansıdığını söyledi.

Lee ve şirketi Fundstrat 2018’in ikinci yarısı için Bitcoin fiyatlarında artış görürken, Lee dün akşam attığı tweette yaptırdığı bir anketin sonuçlarını paylaştı.

Lee’nin sorduğu anket sorusunda büyük yatırımcıların Bitcoin fiyatının dibi gördüğünü düşündüğü görülüyor. Lee de bunun, piyasaya büyük merkezlerden para akışı geleceğinin önemli bir göstergesi olduğunu düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment