Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron Japonya’daki Bazı Uygulamaları Platformundan Kaldırıyor

Blockchain platformlarından Tron, Japonya’daki yasalara uyum sağlayabilmek için kumarla ilişkili bazı merkezsiz uygulamaları (dApp) kaldırmaya karar verdi.

Kripto para sektörünün en büyük platformlarından biri olan Tron geçtiğimiz günlerde bir basın duyurusu yayınladı. Bu basın duyurusuna göre Tron, aktif olarak çalıştığı ülkelerdeki yasalara uyum sağlamak istiyor ve bu doğrultuda adımlar atmayı planlıyor.

Tron’un özellikle Japonya gibi ülkelerde yoğun ilgi gördüğünü söylemek mümkün. Tron yetkilileri bu sebepten dolayı yerel yasalara olabildiğince uyum sağlamak, yasa açıdan herhangi bir sorun yaşamamak istiyorlar.

Yayınlanan basın duyurusuna göre de yerel yasalara uyum sağlayabilmek için yeni adımlar atılmaya başlandı bile. Tron, ülkede herhangi bir yasal sorunla karşılaşmamak için kendi platformunda kurulan ve Japonya pazarına hitap eden kumar uygulamalarını kaldırmaya karar verdi.

Tron’un aldığı bu karar yalnızca Japonya merkezli uygulamaları ve geliştiricileri değil genel olarak Japonya pazarına hitap eden tüm kumar uygulamalarını kapsıyor. Dolayısıyla uluslararası bir kullanıcı kitlesine hitap eden uygulamaların da IP adresi Japonya’yı gösteren kullanıcılara erişim sağlamamaları bekleniyor.

Konu hakkında yayınlanan basın duyurusu Tron’un Japonya Hükümeti ile ve genel olarak hükümet çalışanlarıyla işbirliği yapmaya devam edeceğini gösteriyor.

Japonya’daki yetkililer yerel kripto para sektörüyle ilgili çalışmalarını sürdürüyorlar. Geçtiğimiz hafta paylaştığımız bir haberde yerel düzenleyicilerin iki farklı kripto para borsasına lisans verdiklerini aktarmıştık.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment