Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Platform Line Blockchain ile İlgilenmeye Devam Ediyor

Asya’nın en büyük mesajlaşma platformlarından biri olarak gösterilen Line, son zamanlarda çıkan haberlere göre fintech sektörüne giriş yapmayı düşünüyor.

Alanının önde gelen şirketlerinden Line’ın kuruculuğunu üstlenen Jungho Shin geçtiğimiz günlerde Financial Times’a özel bir röportaj verdi ve şirketinin gelecekteki planlarından bahsetti. Geçtiğimiz yıllarda kayda değer bir büyüme gösterdiklerini belirten Shin, en büyük korkularının “yenilikçi” ruhlarını kaybetmek olduğunu söylüyor:

“Şu anki en büyük önceliğim şirket olarak sürekli yeni hizmetler geliştirmek. ABD’deki ve Avrupa’daki bazı örneklerde olduğu gibi benim en büyük korkum büyük ama tembel bir şirket haline gelmek.”

Shin bundan kısa bir süre önce yapılan duyuruyla birlikte Line’ın eş CEO’luğunu da üstlenmeye başladı. Takeshi Idezewa ile birlikte ortaklaşa çalışan Shin; şirketin özellikle fintech, yapay zeka ve blockchain alanlarındaki çalışmalarını hızlandırmak istiyor.

Çoğunluk hisseleri Naver tarafından yönetilen Line’ın aylık 164 milyon civarında aktif kullanıcısı olduğu düşünülüyor. Bu kullanıcıların ciddi bir kısmı Japonya, Tayvan, Tayland ve Endonezya gibi ülkelerden geliyor.

Japonya’nın popüler platformlarından olan Line; ödeme yapmak, oyun oynamak, sigorta almak, iş aramak için kullanılabiliyor. Halihazırda birbirinden farklı amaçlarla kullanılabilen bu platformun WeChat gibi platformlardan hala geri kaldığını da belirtmek gerek.

Şirket yöneticileri ise yeni adımlarla birlikte rakiplerine yetişmek istiyorlar. Shin, verdiği röportaj sırasında şu yorumu yapıyor:

“Özellikle fintech ve ödeme sektörlerine geçiş yaparken ciddi zorluklarla karşılaşılıyor. Ama eğer kullanıcıların talepleri bu yöndeyse söz konusu riskleri göze alıp çalışmaya başlamalıyız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment