Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos, Coinbase’nin Etkisiyle Günler İçerisinde Yüzde 57 Artış Yaşadı!

Geçtiğimiz hafta Bitcoin‘in 4.100 dolar bandına geçiş yapması ile birçok kripto para birimi için de olumlu birçok sonuç doğurmuş oldu. Uzun bir süredir suskunluğun koruyan Tezos (XTZ) ise Bitcoin’den ayrı bir sebep nedeniyle artış yaşadı ve bu hafta içerisinde %50 ve üzeri bir değer kazandı.

Tezos blockchain projesinin kripto para birimi olan XTZ, 10 Mart tarihlerinde 0.42 dolarlık birim fiyata sahipken, 31 Mart tarihinde 1.09 dolara kadar çıktı ve toplamda bir aylık süreçte inanılmaz bir artış gösterdi. Tezos’un gösterdiği rallinin arkasındaki en büyük etmen ise şüphesiz birçok kripto para borsasının XTZ’yi listelemesi veya XTZ için yeni kripto para pariteleri açıklaması oldu. Söz konusu kripto para borsaları arasında Çin tabanlı Gate.io, ABD tabanlı Kraken ve tabii ki Coinbase yer alıyor.

Coinbase kripto para borsası 29 Mart tarihinde yaptığı açıklamada müşterilerinin sahip oldukları XTZ miktarına göre yıllık getiri elde edebileceğini duyurdu. Coinbase Custody aracılığıyla verilecek olan yeni hizmet, yatırımcıların Tezos staking’i yapabilmesini mümkün hale getiriyor ve borsa yetkilileri konu hakkında yaptıkları açıklamada yatırılan XTZ’lerin hepsinin soğuk depolamalarda tutulacağını da belirtti ki bu durum birçok yatırımcı için oldukça olumlu bir haber.

Tezos basın saatine göre durulmuş gibi duruyor ve %0.44’lük bir düşüş ile 1.03 dolarlık birim fiyata sahip. Tezos’un toplam piyasa hacmi ise 679 milyon dolar gibi gözüküyor ve şuan için toplam piyasa hacmine göre en büyük 17. kripto para konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment