Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikalı Girişimci Ucuz Elektrikle Madencilik Yapmaya Başladı

Kanada’daki bir kripto para girişimcisi, kripto para madencilerinin işini kolaylaştırmak için yeni bir proje geliştirdi. Stephen Barbour tarafından tasarlanan bu projenin amacı yerel bölgelerde üretilen fazladan petrolü elektriğe dönüştürmek ve bu sayede madencilik yapmak.

Kuzey Amerika genelindeki doğal gaz üretimi özellikle son zamanlarda ciddi anlamda artış gösterdi. Ancak üretimin bu şekilde artış göstermesi yeni sorunlar doğurdu. Çünkü şimdi doğal gaz üreticileri bu fazladan gazı nasıl kullanacakları konusunda kararsızlar.

Üreticiler ellerindeki doğal gazın büyük bir kısmını satsalar dahi ellerinde fazladan doğal gaz arzı kalmaya devam ediyor. Bu fazladan gaz ile ne yapılacağı ise henüz belli değil. Bazı şirketler ellerindeki doğal gazı başka bölgelere aktarmaya çalışsalar da bunun pek ekonomik bir tercih olmadığını söyleyebiliriz. Şu ana dek üreticilerin buldukları en makul çözüm ise bu fazlalık gazı yakmak oldu.

Ne var ki ABD‘deki bazı yasalara göre yerel doğal gaz üreticileri, ellerindeki gazın yalnızca belli bir kısmını amaçsız yere yakabiliyorlar. Bu da belirttiğimiz üzere doğal gaz fiyatlarının ciddi anlamda düşmesine yol açtı.

Kanadalı bir Bitcoin girişimcisi olan Stephen Barbour ise bu fazlalık doğal gazı başka amaçlarla kullanmak istiyor. Barbour bu amaç doğrultusunda içinde bir grup madencilik cihazı barındıran bir konteyneri Kanada’daki bir petrol sahasına gönderdi.

Bu konteynerde doğal gazı elektriğe dönüştüren bir jeneratör bulunuyor. Bu elektrik de tahmin edilebileceği üzere madencilik cihazlarını çalıştırmak için kullanılıyor. Barbour bu sayede elektrik harcamalarından ciddi ölçüde tasarruf etmiş oluyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment