Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TrueUSD Denetlemesi: Tüm Tokenlerin Dolar Karşılığı Var

TrueUSD (TUSD) adıyla piyasa çıkan Amerikan doları destekli stabil kripto para projesi geliştiren şirket Trust Token, TUSD ile ilgili olarak son çıkan denetleme raporunu yayınladı. Lisanslı bir denetçi firma olan Cohen & Company’nin denetlediği Trust Token firmasının ürettiği TUSD koinlerinin tamamının dolar cinsinden karşılığının, şirketin banka  hesabında bulunduğu ifade edildi.

31 Mart 2019 tarihi itibari ile, şirketin banka koruma hesabında toplam 199 milyon 63 bin dolar olduğu ifade edilirken, buna karşın piyasadaki TUSD miktarının ise 198 milyon 982 bin olduğuna vurgu yapıldı. O tarih itibariyle, TUSD tokenlerinin sayısı, hiçbir zaman bankada bulunan toplam para miktarını geçmedi.

Özellikle Tether’in yaşadığı şeffaflık sıkıntıları ve konu ile ilgili gündeme gelen bitmek tükenmek bilmeyen iddialar, bu yönde şeffaf ve hesap verebilen bir sisteme ihtiyaç doğurmuştu. Bunu fırsat bilen bazı şirketler ise geçtiğimiz yılın bir döneminde birbiri ardına stabil kripto para projeleri çıkarmıştı. True USD de, o projelerden bir tanesi olarak dikkatleri çekmişti. Gelinen noktada ise, şirketin denetçi raporlarını düzenli olarak yayınlaması, şeffaf bir politika izlemesi ve söz verdiği gibi hareket etmesi, kripto para sektöründeki analistlerin de beğenisini kazandı.

Firma, ayrıca geçtiğimiz günlerde bir başka muhasebe firması Armanino ile de anlaşma yapmıştı. Bu işbirliği kapsamında ise, True USD’nin dolaşımdaki token miktarı ve bankadaki paranın oranları ve rakamları, sürekli olarak kullanıcılar tarafından takip edilebiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment