Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TrueUSD Tron Ağında Token Üretmeye Başladı

Stablecoin üreticisi TrueUSD, işlem ücreti ve transfer hızı konusunda sağladığı avantaj nedeniyle Tron teknolojisini kullanmaya başladı. Stablecoin pazarında %26,6’lık payı bulunan Tron, bu bakımdan Ethereum’un gerisinden geliyor.

TrustToken tarafından işletilen TrueUSD, Ethereum, Binance Smart Chain ve Avalanche’in ardından TRON ağında da stablecoin üretmeye başlayacak. Ethereum’daki yüksek işlem ücretlerinden şikayetçi olan şirket, TRON’un bunu giderebileceğini açıkladı.

Justin Sun: “Akıllıca bir karar”

TrueUSD, dayanak varlık olarak birebir oranında Amerikan doları kullanıyor. TrueUSD tarafından yapılan açıklamaya göre Ethereum’daki yüksek işlem ücretleri ve ağ tıkanıklıkları, TUSD ile “küçük ve orta ölçekli işlemler” yapmaya çalışan insanlar için sorun teşkil etmeye başladı.

Bu sorunu çözmek adına bir yandan Layer 2 teknolojilerini değerlendiren yetkililer, öbür yandan TRON gibi alternatiflere yönelme kararı aldılar. TRON’un kurucusu ve BitTorrent’in CEO’su Justin Sun, “Stablecoinler, kripto para pazarında önemli bir rol oynamaya devam edecek. … TRON ağında TUSD üretmek, akıllıca bir karar.” dedi.

CoinGecko verilerine göre TrueUSD’nin 308 milyon dolarlık piyasa değeri bulunuyor. Pazarın lideri olan USDT’nin piyasa değeriyse 43.9 milyar dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!