Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paribu CEO’su: Kripto Paralarda “Bazı Alanlar Kontrolden Çıktı”

Paribu CEO’su Yasin Oral, kripto para ekosistemindeki bazı alanların “kontrolden çıkmaya” başladığını açıkladı. Oral, olası mağduriyetlerin önüne geçmek adına yapılacak regülasyon çalışmalarını destekledi.

Paribu CEO’su, bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklaması sonrası gündeme gelmiş regülasyon konusunu görüşmek için Webrazzi kurucusu Arda Kutsal ile bir araya geldi.

“Esas konu, yatırımcının korunması”

Bakanlık, 1 Nisan’daki açıklamasında MASAK’ın Türkiye’deki kripto para borsalarıyla iletişime geçtiğini açıkladı. Vebitcoin CEO’su İlker Baş, vergi sorusunu doğuran bu açıklama sonrası Koin Bülteni’ne konuşup “Regülasyon, insanların zannettiği kadar korkulacak bir rüya değil.” demişti.

Buna yakın bir ton benimseyen Yasin Oral, “Vergi, regüle edilecek bir piyasada konuşulacak en son konudur.” diyerek, bu yönde yapılan çalışmalarda önceliğin “yatırımcının korunması” olduğunu söyledi.

Sosyal medya paylaşımlarına değinen Oral, “Twitter’da, Telegram’da, YouTube’da … insanlara ‘Şunu alın, bunu satın’ diyorlar. Normalde, regüle piyasalarda yasak olan konulardır bunlar. Kullanıcıyı bu şekilde yönlendiremezsiniz.” dedi.

“Yeri yurdu belli olmayan platformlar”

Kripto para sektöründeki regülasyonların, yatırımcıları belli başlı alım-satım platformlarına karşı koruyabileceği düşünülüyor.

“Adı sanı, yeri yurdu belli olmayan yabancı platformların” Türkiye’de faaliyet gösterdiğini söyleyen Oral, “Bir yere kripto para gönderiyorsun, o nerede saklıyor bunu, bu adamlar nerede? Beni kapının önünde yakalayıp yakama yapışabilirsin. İşlem yaptığın ama hiçbir zaman yakasına yapışamayacağın insanlar var.” dedi.

Bitexen CEO’su Yahya Tuğyan Erdem, EkoTürk TV’de Perihan Tantuğ’un konuğu olup, yabancı platformlar hakkında şunları söylemişti:

“Asya bölgesinden gelen, halihazırda dünyada hegemonya yakalamış alım-satım platformları, parça parça Türkiye’ye giriş yapıyor. Bu platformlar aslında Türkiye’yi bir liman olarak görüyor. Biz, Türkiye’nin bir liman olacak kadar küçük bir ülke olmadığına inanıyoruz. Türkiye’nin, önümüzdeki senelerde çıkarcağı regülasyonlar ile birlikte kripto para piyasalarında öncü kuvvetlerden biri olacağına inanıyoruz.”

“Aktif iletişim halindeyiz”

Paribu CEO’su, regülasyon konusunda incelemeler yürüten devlet kurumları ile “aktif iletişim halinde” olduklarını duyurdu.

Bu yıl içerisinde bazı çalışmaların görülebileceğini açıklayan isim, “Bunların bir yere bağlanıp bağlanmayacağı hakkında bir fikrim yok açıkçası. Ama ciddi bir yol katedileceği aşikar.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!