Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump Hükümeti Kripto Para Üzerine Kapsamlı Bir Strateji Geliştiriyor

Amerikan başsavcı vekili, Salı günü yaptığı bir açıklamada hükümetin kripto para birimleri üzerine kapsamlı bir strateji geliştirmekte olduğunu söyledi.

Siber Suçlarla Mücadele

Finansal Hizmetler’in bu hafta verdiği bir bahar konferasında, soru-cevap seansı sırasında Rod Rosenstein‘a kripto paralar ve kripto suçlar üzerine düşünceleri soruldu. Düşüncelerini belirtirken, geçen hafta Adalet Bakanlığı tarafından ortaya çıkan yeni bir siber suç timinden bahsetti. Bu takımın, teknolojiyi ilgilendiren suçlar etrafında bir strateji yöntemi geliştireceğini açıkladı.

“Bu tarz vakaların birçoğu geleneksel finansal sisteme bağlı olmayan Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kapsıyor.” 

“Siber suç görev grubumuzla, bu tarz sorunları çözmek için bir strateji uygulamayı hedefliyoruz.”

diye belirtti.

Bu özel görev grubu, çeşitli kolluk kuvveti ve yasama organlarından temsilciler içeriyor; bunlara FBI, ABD Federal Kolluk Kuvveti ve Uyuşturucu ile Mücadele Kurumu gibi birçoğu da dahil.

Rosenstein aynı zamanda, kripto paraların tamamiyle anonim oldukları söylentisini de giderdi, ve onların anonim olmaktan çok takma adlı olduklarını belirtti. Ayrıca aklama işlemlerinin federal araştırmacıların kaynağı takip etmeleri için ip uçları bıraktığını söyledi.

Rosenstein bu etkinlikte:

“Hepimiz biliyoruz ki suç etkinliklerinin izini sürmenin birtakım yolları var. Genel olarak konuşursak, olay sadece siber aktivitelerden ibaret değil, insanların izlerini bıraktıkları başka şekiller olacak. Kripto paralarla uğraşırken bile en sonunda onları fiziksel bir para birimine dönüştürmek isteyecekler; böylece de bu işlemleri takip etmenin başka bir yolu olmuş olacak.”

diye konuştu.

Rosenstein, Adalet Bakanlığının çabalarının en önemli noktası, federal yetkililerin teknolojinin nasıl işlediğini anlamalarını ve bu tür dijital izlerin nasıl sürüleceğini bilmelerini sağlamaktır, dedi.

“Kolluk kuvvetlerinde yaşadığımız en büyük sorunlardan biri de elemanlarımızın tam anlamıyla yetenekli olduğundan emin olmak, bu da en büyük sıkıntılarımızdan biri; savcılarımızın ve temsilcilerimizin yeterli beceri ve uzmanlığa sahip olmaları.” diye açıkladı. Ve son olarak:

“Çünkü suçlular her zaman bizden bir adım önde olacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment