Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump’ın Eski Ekonomi Danışmanından Bitcoin Çıkışı

Donald Trump’ın 2017 – 2018 yıllarında ekonomi danışmanlığını yapmış olan Gary Cohn, Bloomberg’de Bitcoin hakkında yorumlarda bulundu. Gary Cohn, Bitcoin’in başarısız olabileceğini açıkladı.

Önceki yıllarda Goldman Sachs şirketine başkanlık da yapmış olan Gary Cohn, Bitcoin ile ilgili fikirlerini Bloomberg Technology programında aktardı. Sunucu Emily Chang, Cohn’a Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili şu soruyu yöneltti:

“Bitcoin bir süre düşüş gösterdi. Siz Bitcoin ve kripto paralar konusunda yükseliş beklentisi içinde misiniz ve bu paralar sizce ekonomiyi kökünden değiştirebilir mi?”

Gary Cohn, sözlerine blockchain teknolojisine değinerek başladı. Cohn’a göre, blockchain dendiğinde akla ilk gelen Bitcoin olsa da diğer birçok uygulamada da blockchain teknolojisinin uygulandığını ve gerekli olduğunu görüyoruz. Ardından Cohn, şunları söyledi:

“Blockchain tabanlı tüm uygulama ve kripto paraların gerekli olduğunu düşünüyorum ve oldukça kullanışlılar. Bu konuda tamamen bullish olduğumu söyleyebilirim.”

Bitcoin başarısız olabilir

Gary Cohn, konu Bitcoin’e geldiğinde fazla güçlü bir fikri olmadığını ve kendisini  Bitcoin’e tamamen inanan birisi olarak nitelendirmediğini söyledi. Bunu gerekçelendirirken de Bitcoin’in potansiyel olarak henüz gelişmekte olan bir varlık olduğundan bahsetti. Cohn’a göre, gelişmekte olan varlıklar zaman içerisinde “başarısız olabilir”

“Unutulmamalıdır ki her bir varlık, bir sistemin ya da varlık sınıfının bir parçasıdır. Böyle bir sistemin içerisinde kimin neye sahip olduğunu, hangi varlığın kimde olduğunu ve neden başkasına transfer edildiğini bilirsiniz.”

Bir sistemin parçası olan varlıkların hangi amaçlarla kullanıldığının (iyi veya kötü niyetli) da açıkça görülebildiğini ifade eden Cohn, gerçek piyasada görülen bu şeffaflığın Bitcoin’de bulunmadığını iddia etti. Eski ekonomi danışmanı, günümüz Bitcoin sisteminde yapılan işlemlere, kimin ne kadar Bitcoin’e sahip olduğu gibi birçok konuda net bir tablo sunamadığını belirtti.

bitcoin-ekonomiDenetlenemeyen bir sisteme ihtiyacımız var mı?

Cohn, sözlerini tamamlarken geleneksel piyasaları Bitcoin ile karşılaştırdı:

“Birçok insan şunu sorabilir: denetimi olmayan bir sisteme ihtiyacımız var mı?

Öncelikle Bitcoin bütünlüğe sahip bir varlık değil ve kimin Bitcoin’e sahip olduğu da belirsiz. Şu anda tam olarak kaç tane Bitcoin olduğunu ya da madenciler tarafından ne kadar çıkarıldığını bilmiyoruz. Ayrıca kaç tane Bitcoin’in yok olduğu konusunda da bir bilgimiz yok. Bu nedenle de reel piyasanın sahip olduğu bütünsellik Bitcoin’de yok.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!