Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Şova Devam Ediyor: Rekor Aylık Kapanış Geldi

Bitcoin fiyatı dün genel olarak tüm zamanların rekoru sayılan 20 bin doların hemen altında işlem görerek hem yatırımcısını hem de kripto para piyasasını sevindirdi. BTC kasım ayının son günü gösterdiği bu performans ile tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.

Bitcoin fiyatı son 24 saat içinde %5’in üzerinde artış göstererek şu an 19 bin 420 dolardan işlem görüyor. Piyasa değerini 360 milyar 433 milyon doların üzerine çıkaran BTC, “kara cuma” haftasında yaşadığı düşüşle kripto para takipçileri arasında “boğa koşusu bitti mi?” sorularına yer verdi. Fakat yeni haftanın başlaması ile Bitcoin de rekoru kovalamaya kaldığı yerden devam edeceğini gösterdi ve birçok borsa verilerine göre tüm zamanların en yüksek seviyesini görmeyi başardı.

Boğalar bırakmadı, rekor aylık kapanış geldi

Geride bıraktığımız hafta ortasında kripto para piyasası genelinde yaşanan düzelmenin ardından Bitcoin boğaları koşuyu bırakmadılar; hafta sonu ve pazartesi yalnızca 48 saat içinde BTC fiyatına 2000 bin dolar eklemeyi başardılar. Bitcoin’in toparlanma süreci Wall Street yatırım devi Guggenheim Partners’ın Grayscale Bitcoin Trust aracılığıyle 500 milyon dolarlık BTC yatırımı yapmak istediği haberi ile ivme kazandı. Bunun dışında deneyimli yatırımcı Raoul Pal da tüm altın yatırımlarını Bitcoin’e kaydırdığını açıkladı.

CoinGecko verilerine göre BTC fiyatı son 24 saat içinde 19 bin 799 doları göğüsledi. Bitcoin 30 Kasım tarihinde haftalık açılışa denk gelen, aylık kapanışta bir rekor daha kırdı. Bitcoin kasım ayının kapanışınsa gösterdiği 19 bin 700 dolarlık performans ile tarihindeki en yüksek aylık kapanışı gerçekleştirdi. BTC kasım ayı kapanışında yaşanan ralli ile %50’e yakın artış gösterdi. Bitcoin’in bu yükselişi kripto para sektörünün de en hacimli üçüncü ayını kaydetmesinde büyük rol oynadı.

Gündem Bitcoin ile çalkalandı, kim ne yorumda bulundu?

Kısa sürede kaydedilen bu toparlanma ve hatta yeniden rekor seviyeleri test etme eğilimi ile Bitcoin neredeyse tüm yatırımcıların gündemine oturdu. Twitter’da 20 binin üzerinde takipçiye sahip kripto para analiz hesabı Cactus, BTC/USD paritesi için rekor aylık kapanışın yaşandığını bir grafik ile duyuranlar arasındaydı. Cactus, yatırımcıların 16 bin 500 doların altından agresif bir şekilde BTC satın alımını beklediğini de dile getirdi.

Bitcoin-aylik-kapaniş
Cactus tarafından paylaşılan grafik. Kaynak

Bitcoin için stok akış (S2F) modelini oluşturması ile bilinen PlanB, attığı tweet ile yeni rekorların geleceğini iddia etti. S2F grafiğini paylaşan PlanB, kasım ayının kırmızı noktasının diğerlerinin üzerinde ve 19 bin 700 dolarda kapandığına dikkat çekti. Bunun yeni bir rekor olduğu söyleyen PlanB, “bu sadece başlangıç” dedi. Volatilite uyarısı da yapan analist, bunun yanında yeni rekorlar da geleceğini öne sürdü.

Bitcoin-aylik-kapaniş
PlanB tarafından paylaşılan BTC için S2F grafiği. Kaynak

Kripto para camiasının tanınan ismi Stephan Livera ise, 2019 yılının sonunda Bitcoin’e karşı gümüş ve altını savunan Peter Schiff’in tweetini yeniden paylaşarak; Schiff’in ne kadar haksız çıktığını gösterdi. Schiff, 28 Aralık 2019 tarihinde 2020 yılında gümüşün değerini ikiye katlama ihtimalinin Bitcoin’den daha yüksek olduğunu söyleyen bir tweet attı. Stephan Livera ise dün BTC yükselişinin ardından, bu tweeti yeniden gündeme getirerek 2019 ve 2020 yıllarında 1 Aralık’taki BTC fiyatlarını karşılaştırdı.

“1 Aralık 2019: Bitcoin 7 bin 400
1 Aralık 2020: Bitcoin 19 bin 600”

Twitter’da John Wick ismi ile bilinen Türk analist de kasım ayı kapanışının ne kadar yüksek olduğunun bir kez daha altını çizdi. John Wick, 2017’de görülen en son rekor aylık kapanışa göre, bu kez kaydedilen aylık kapanış değerinin %50 daha yüksek olduğunu söyledi.

BTC yükselişi devam ederken, dudak uçuklatan tahminler de beraberinde geldi. Bitcoin zengini Winklevoss kardeşlerden Tyler Winklevoss, Bitcoin’in rekor fiyatı aşmak ile kalmayıp 500 bin doları göreceğini ileri sürdü. Winklevoss, Bitcoin için son 10 yılın en iyi performans gösteren varlığı olacağını düşündüklerini ve altının yerini alacağını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!