Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yearn Finance Kurucusu SushiSwap ile Ortaklık Açıkladı

Yearn Finance (YFI) kurucusu Andre Cronje bugün yayınladığı blog gönderisinde SushiSwap ile ortaklık kurduklarını açıkladı. Yearn ve Sushi ekosistemlerinin benzerliklerinden bahseden Cronje, YFI ve SUSHI ekiplerinin bundan böyle iş birliği içerisinde olacaklarını duyurdu.

DeFi dünyasının en ünlü figürlerinden Andre Cronje bugün Medium üzerinden yaptığı açıklamayla SushiSwap ekibiyle bir araya geldiklerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre YFI ve SUSHI ekipleri bundan böyle ortak bir amaç için birlikte çalışacaklar.

Cronje geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde dört farklı projeyle daha ortaklık kurulduğunu açıkladı. Bunlar Pickle Finance, Cream Finance, Cover ve Akropolis oldu. Bu dört altcoin, YFI ortaklığı sayesinde değer kazandı.

Yearn ve Sushi ortaklığı ne getirecek?

Yearn ve SushiSwap ekipleri bu ortaklık kapsamında kullandıkları kaynakları ortak bir havuzda toplayacaklar. Yearn geliştiricileri bu süreçte Deriswap’i hazırlamaya çalışan Sushi geliştiricilerine destek olacaklar. Yearn buna ek olarak xSushi kasalarının tasarımına yardımcı olacak ve insanların SUSHI-ETH-YFI-wBTC üzerinden para kazanmasını sağlayacaklar.

Tüm bu süreç içerisinde Yearn, Sushi governance’ında rol oynamaya başlayacak ancak Sushi’nin governance’ı temel düzeyde değişiklik göstermeyecek. Bu sırada Yearn hazinesine SUSHI; Sushi ise hazinesine YFI ekleyecek.

Andre Cronje bu ortaklıkla birlikte hem Yearn Finance hem Sushiswap ekosisteminin büyüyeceğini düşünüyor. Ünlü geliştirici, bu iki platforma kitlenmiş toplam kripto para miktarının bu ortaklıkla artacağını açıkladı. DeFi Pulse verilerine göre SushiSwap 733 milyon dolar; Yearn Finance 455 milyon dolar TVL’e sahip.

Yearn ve Sushi’nin yolları kesişti

Andre Cronje şu ana dek SushiSwap ile ilgili birkaç olumsuz açıklamada bulunmuştu. Fakat ünlü DeFi geliştiricisi bugünkü açıklamasında Yearn ve Sushi ekiplerinin yollarının kesiştiğini söyledi. Sushi ekibinin kabiliyetini ve vizyonunu öven Cronje, kurulan yeni ortaklık ile ilgili şunları aktardı:

“Sushi kendi bünyesindeki Automated Market Maker (AMM) ekosistemini büyütmeye; Yearn ise kendi stratejilerini genişletmeye çalışıyor. Hal böyleyken Yearn ve Sushi’nin yolları gitgide daha fazla kesişmeye başladı. Yearn’ün stratejilerini genişletebilmesi için özelleştirilmiş bir AMM’e ihtiyacı var. Sushi ise pasif getiri ve para piyasaları teknolojilerinin sınırını zorlamaya başlamıştı. Bu kesişme nedeniyle çalışmalarımız da ortak bir amaçta birleşmeye başladı. Bugünkü duyuruyla birlikte bu ortaklığı ileri seviyeye taşımış olduk.”

SUSHI fiyatı yükselmeye başladı

Yearn Finance ve SushiSwap arasındaki bu ortaklığa gelen ilk tepkiler olumlu oldu. SUSHI token son 24 saat içerisinde yüzde 20’den fazla değer kazandı. CoinGecko verilerine göre 227 milyon dolar piyasa değeri bulunan SUSHI TSİ 10:00 itibarıyla 1.82 dolardan işlem görmekte. Bu sırada Yearn Finance ise yüzde 5’den fazla değer kazandı ve 27 bin 247 dolar oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!