Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beklenen Altcoin Boğası İçin “Kazan Kaynıyor”: İşte 3 Önemli İşaret

Bitcoin (BTC) fiyatının neredeyse 1 hafta arayla tüm zamanların rekorunu iki kere kırması, kesinlikle piyasada ciddi bir FOMO yarattı. BTC, bundan yaklaşık 1 hafta önce gerilediği noktadan kalkmayı ve eski seviyesine gelmeyi başarsa da altcoinler hala yerlerinde saymakta. Yine de yatırımcıların beklediği altcoin boğa sezonuna işaret eden sinyaller tek tek görünmeye başladı. Peki altcoin boğasını tam olarak ne getirecek?

İlk kıvılcım için gözler Ethereum’da 

Aslında beklenen altcoin sezonunu getirecek olan gelişme veya gelişmeler, çoktan açıklanmış olabilir. Altcoinler için bundan yaklaşık 1 ay önce hareketi başlatan temel sebep, Ethereum 2.0 duyurusu olmuştu. Vitalik Buterin tarafından da paylaşılan duıyuru, bir süredir yerinde sayan ETH’yi 400 dolar direncinden kurtardı.

Ethereum’un yükselişi ve 460 dolara kadar çıkması ile birlikte, diğer altcoinlerin de yavaş yavaş hareketlendiği görüldü. 1 Aralık 2020 tarihinde ise Etheruem 2.0’ye geçişin ilk adımı olan Phase 0 hayata geçirilecek. Normalde ETH 2.0 için 524.288 ETH stake edilmesi gerekirken, basın saati itibarıyla 862.720 ETH toplandı. Bu %60’lık fazlalık, kesinlikle Ethereum 2.0’ye yönelik ilgiyi gözler önüne seriyor.

Coinbase’den ETH 2.0 staking açıklaması geldi

Bunun yanı sıra Coinbase tarafından yapılan açıklamada, ETH2 tokenleri için staking hizmetinin de başlatılacağı belirtildi. 2021 yılına işaret eden borsa, aralık ayından sonra Ocak 2020 tarihi için de altcoin rallisinin devamını sağlayabilir.

Araştırma firması Messari de ETH 2.0’nin başarılı olması durumunda merkeziyetsizlikten ödün vermeden Ethereum’un işlem kapasitesini 1.000 kat arttırabileceğini vurguladı. Bu da Eylül 2020 öncesinde yükseliş rekorları kırıp, ETH ağının yetersiz kapasitesi sebebiyle tıkanıp kalan DeFi uygulamalarını hareketlendirebilir.

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti, altcoinlere kapı açabilir

Bitcoin bugün yeniden rekor kırarak, gözleri altcoinlere çevirdi. Birçok yatırımcı aynı 2017 yılındaki gibi BTC’nin rekor kırıp yatay görünüme geçmesinden sonra altcoinlerin rekora koşmasını bekliyor.

Aslında Bitcoin’in piyasa hakimiyetinde görülen düşüş de bu savı desteklemekte. 19 Kasım tarihinde 67 seviyesinin de üzerine çıkan hakimiyet oranı, basın saati itibarıyla 63,21 seviyelerinde geziniyor. Bu da BTC’nin yeni rekor kırmasına rağmen nasıl sert bir hakimiyet kaybı yaşadığını gösteriyor. BTC’den çıkan para ise altcoinlere kaymaya başlamış gibi gözükmekte.

BTC piyasa hakimiyeti

FOMO, FOMO ve FOMO 

Tabii ki altcoin sezonunu başlatması muhtemel bir diğer gelişme ise FOMO olarak biliniyor. Piyasa değerine göre en büyük üçüncü kripto para birimi XRP, sadece Türkiye’de değil dünyada popülerlik rekorları kırıyor. XRP ile ilgili aramaların Google Trends verilerine göre de rekor kırdığı görülmekte.

Bu da birçok yatırımcının şimdiden altcoinlere yöneldiğini ve FOMO’nun başlamış olabileceğini gösteriyor. Bu durum bazı yatırımcılara zarar verse de sektörün genel olarak yükselişe geçmesi için FOMO’nun olmazsa olmaz olduğu biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!