Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Bitfinex Borsasından Çalınan Bitcoin’ler Yeniden Harekete Geçti

Bitcoin (BTC) fiyatının yeniden rekor tazeleyip 20.000 doları test ettiği şu günlerde, kötü amaçlı kişilerle saldırganların da boş durmadığı görülüyor. Yüklü ve şüpheli kripto para işlemlerini takip eden Whale Alert tarafından aktarılan bilgilere göre, 2016 yılında Bitfinex kripto para borsasını hackleyen kişiler bir anda onlarca işlem yaptı ve hala da yapmaya devam ediyor.

İlk işlem bugün 22.02’de yapıldı ve bunun devamında neredeyse 1 dakika içerisinde 10 benzer işlem daha yapıldı. Her bir işlem içerisinde 430 ila 261 arasında BTC aktarıldığı görülüyor. 5 dakika gibi kısa sürede ise toplamda 14 farklı işlem yapıldığı, 5.045 BTC  (97.368.500 $) aktarıldığı görülüyor.

Bitfinex borsasından çalınan fonların aktarıldığı cüzdan bundan önce en son 19 Ekim tarihinde harekete geçmişti. O tarihte ise sadece 177 BTC’lik işlem yapılması, bugünkü 5.000 BTC üzerindeki işlemlerin olağanüstülüğünü ortaya koyuyor.

Bitfinex vurgununda 120.000 BTC çalındı 

2016 yılında kripto para tarihinin en büyük saldırılarından birisi yaşanmış ve Bitfinex hacklenmişti. O tarihlerde çalınan 120.000 BTC, bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla 2 milyar dolardan fazla değere sahip. Bitfinex aslında bu saldırganlara seslenip, saldırganları bulanlara veya bulmaya yardımcı olanlara 400 milyon dolara kadar ödeme yapacağını vurgulamıştı.

Tahmin edileceği gibi basın saati itibarıyla 2 milyar doların üzerinde vurgun yaptıkları görülen saldırganlara ulaşan veya fonların iadesine yardımcı olan çıkmadı. Bitcoin fiyatının rekor kırdığı şu günlerde saldırganların yüklü BTC işlemleri yapmaları ise oldukça olağan bir durum.

Daha önce PlusToken ponzi yapısının başındakiler de BTC fiyatı yükseldiğinde aralıklı satışlar yaparak hem fonlarının değerini koruyor hem de yüksekten satış yapıyorlardı.

BTC fiyatı ise basın saati itibarıyla 19.300 dolardan işlem görüyor ve Bitfinex ile işlemler piyasada sanıldığı gibi panik yaratamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!