Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tübitak BİLGEM Başkan Yardımcısı Sadullah UZUN: Türkiye’de Blockchain 1 yılda yüzde 97 büyüdü

Tübitak BİLGEM Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun, Türkiye’nin son 1 yılda Blockchain alanında en hızlı yükselen ülkeler arasında olduğunu belirtti.

Sadullah Uzun 8 Ekim tarihinde İstanbul’da düzenlenen Eurasia Blockchain Summit 2022 etkinliğinde yaptığı konuşmasında, Blockchain, kripto paralar ve metaverse alanında Türkiye’deki gelişmelere ve bu süreçte yapılan yanlışlara değindi.

Uzun, ekosistem olarak Blockchain’i halka tanıtırken gereğinden fazla teknik bilgiye yer verildiğini bu durumun halkın Blockchain’i anlamasını zorlaştırdığını söyleyerek kendisi ve ekosistem adına öz eleştiri yaptı.

İnsanların Bitcoin’i ve Blockchain’i merak ettiğini belirten Uzun Google’ın arama istatistiklerinde Blockchain ve Bitcoin gibi kelimelerin oldukça yüksek skorlara sahip olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği Blockchain Ekosistem Gelişimi raporuna atıfta bulunan Başkan Yardımcısı ekosistem olgunluğu ve regülasyon eğrisi üzerinde Kıbrıs, Estonya, İsviçre, Fransa, İngiltere ve Malta’nın en ön sırada yer aldığına değindi.

Türkiye’nin 2022 yılında toplamda 71 Blockchain firmasına ev sahipliği yaptığını bildiren Uzun, bu konuda henüz yolun çok başında olduğumuzu ve gelişmemiz gerektiğini ifade etti. Bu noktada Türkiye’nin ilerlemesi için bakanlığın ön ayak olacağını özel sektörlerle devlet arasında bağ kuracağını bildirdi.

Türkiye’nin geçtiğimiz yıla göre Blockchain alanında yaklaşık %97 büyüme göstererek büyüme rakamlarında birinci sıraya oynadığını belirten Başkan Yardımcısı, bu alanda girişimcileri desteklemeyi görev olarak kabul ettiklerini söyledi.

Metaverse’ün henüz Türkiye’de çok yolu olduğunu ancak Blockchain’in gelişim için hazır olduğunu belirten Başkan Yardımcısı sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

Eğer dalgaları tutmak mümkün değilse sörf yapmak gerekiyordur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!