Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tufan Yanıtladı: Altkoin Boğası Ne Zaman Gelecek?

Yerli kripto para yorumcularından Mehmet H. Tufan, piyasanın gidişatına yönelik bazı tahminlerde bulundu.

Şu ana dek Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla tanıdığımız Mehmet H. Tufan artık YouTube’dan da video yayınlamaya başladı. Dün ilk videosunu yayınlayan Tufan geçen hafta yaşanan Twitter olayından ve Bitcoin dolandırıcılarından bahsetti.

Tufan bunların yanı sıra kripto para piyasasının toplam değerini ve altkoin piyasasının gidişatını da yorumladı. Altkoin piyasasında yeni bir boğa koşusu görülebileceğinden bahseden Tufan, şu an için hangi bölgeye dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Toplam Piyasa Değeri

Kripto para piyasasının geçtiğimiz son birkaç yıl içerisindeki genel gidişatını yorumlayan Tufan piyasanın toplam değerinin uzun süredir yükseliş trendinde olduğunu söylüyor. Bu ana trendin ne zaman başladığını sorgulayan Tufan bu noktada Ağustos 2015’e işaret ediyor.

Tufan’ın videosunda işaret ettiği tarih, Kaynak

Tufan piyasanın toplam değerinin Ağustos 2015’ten bu yana arada inişler olsa da genel olarak arttığını söylüyor. Fakat bu piyasada özellikle son zamanlarda yatay hareketlilik olmadığı anlamına gelmiyor. Öyle ki Tufan Nisan 2020’den beri yaşadığımız şeyin tam olarak bu olduğunu düşünüyor.

Kripto para piyasasının birkaç aydır 240-270 milyar dolar aralığında sıkışıp kaldığını söyleyen Tufan; yeni bir boğa koşusunun başlayabilmesi için öncelikle bu seviyenin aşılması gerektiğini belirtiyor..

Altkoin Boğası Geldi mi?

Geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde Compound, Chainlink, Maker, Ethereum gibi birçok altkoinin ciddi miktarlarda değer kazandıklarını gördük. Alternatif kripto para piyasasındaki bu gelişmelere de değinen Tufan; şu anda küçük çaplı bir boğa koşusu görüldüğüne inanıyor. Fakat uzun zamandır beklenen boğa henüz gelmiş değil.

Tufan’ın görüşlerine göre kripto para piyasasının, özellikle de altkoinlerin, yeni bir boğa koşusuna başlayabilmeleri için kripto para piyasasının toplam değerinin 500 milyar doların üstüne çıkması gerekecek. Tufan’ın görüşlerine göre ancak bu seviye aşıldığı zaman o “devasa boğanın” geldiğini göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!