Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tunus Kendi Dijital Parasını Geliştiriyor

Güncelleme: Tunus Merkez Bankası geçtiğimiz gün yayınladığı duyuruda “yeni alternatifleri” değerlendirdiği ancak şu an için herhangi bir dijital para projesi hazırlamadığını açıkladı.

Türkiye, Çin, Almanya ve Rusya gibi ülkeler dijital merkez bankası parası (CBDC) fikrini değerlendirirken bir proje de Tunus’tan geldi.

TASS gibi kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre Tunus Merkez Bankası, kendi dijital parasını geliştirmek için harekete geçti.

Yeni Para Geliyor

Rusya’nın en büyük haber kaynaklarından biri olan TASS’a göre Tunus Merkez Bankası, “yeni bir platform oluşturup Tunus Dinarı’nı dijitalleştireceğini” açıkladı.

Tunus Merkez Bankası, ülkenin resmi para birimi olan dinarı dijitalleştirirken Rusya’daki Universa Blockchain adlı bir Blockchain şirketiyle işbirliği yapacak. TASS tarafından aktarılan bilgilere göre:

Tunus Merkez< Bankası yeni bir platform oluşturacağını ve Tunus Dinarı’nı dijitalleştireceğini açıkladı. Bu dijital para Rus geliştiricilerin, Universa Blockchain’in hazırladığı bir platform aracılığıyla oluşturulacak.

Tunus Merkez Bankası başlangıç aşamasında ülkedeki tüm kağıt paraları dijital ortama aktarmayacak. TASS tarafından paylaşılan bilgilere göre merkez bankasının planı öncelikle belli miktarda parayı elektronik ortama aktarmak. İsteyen vatandaşlar e-Dinar kullanmaya başlayabilecekler. Tunus Merkez Bankası ayrıca bu dijital dönüşüm aşamasında yeni para basmayı da düşünmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment