Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’deki Kripto Para Yatırımcıları ‘En Çok Yükselecek’ Kripto Parayı Seçti!

Kripto para piyasası özellikle Nisan ayından bu yana inanılmaz bir artış yaşamakta ve Bitcoin‘in önderlik ettiği yükselişe geçtiğimiz haftanın başları itibariyle alt koinler de katılım göstermeye başladı. Bitcoin’in 8.500 dolar seviyelerine doğru çıkması ve buna alt koinlerin de kendi grafikleri ile eşlik etmesi, birçok yerli yatırımcıyı ya ilk defa ya da ‘yeniden’ kripto para sektörüne çekmeyi başardı.

Özellikle yerel piyasanın nabzını yoklamak için geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yaptığımız anket sonuçlarına göre Türkiye’deki kripto para yatırımcılarının çoğu önümüzdeki aylarda en çok yükseliş yaşayacak olan kripto paranın Bitcoin olmadığını düşünüyor.

24 saat süren ankete katılan 1.673 kullanıcıdan sadece %17‘si Bitcoin‘in önümüzdeki aylarda en çok yükselecek kripto para olduğuna oy verirken, %25 Ethereum, %26 ise XRP lehine oy kullandı. Toplam piyasa değerine göre en büyük üç kripto para birimine ek olarak, ‘diğer alt koinler’ seçeneğine oy verenlerin oranı ise %32 ile çoğunluğu elde etmiş gibi gözüküyor.

Diğer alt koinler kategorisinde ise özellikle Türkiye içerisinde güçlü bir topluluğa sahip olan Holo, XRP‘nin kardeşi olarak görülen XLM, Ravencoin ve Binance Coin kripto para birimleri öne çıkıyor gibi gözükmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment