Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Metaverse Hakkında Açıklamalar Yaptı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Eticaret Merkezi A.Ş ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Teknoloji Buluşmalarında” Metaverse hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşma yaptığı Teknoloji Türkiye Buluşmaları’nda, Metaverse’ün haricinde e-ticaret, e-ihracat, dijitalleşme süreci, NFT ve Blockchain gibi konuları da yer aldı.

Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada:

Artık yeni dijital evrenimiz Metaverse. Metaverse dediğimiz şey sadece sanal gerçeklikten ve gözlükten ibaret değil. Artık perakendeciler sanal mağaza açarak satış yapıyor. Metaverse evreninde etkinlikler düzenliyor. Tehlikeli meslekler sanal gerçeklikte öğretiliyor. Ancak Metaverse’in gerçekten bir ekonomi olabilmesi için ödeme altyapılarına entegre etmemiz lazım. Bu da blockchain altyapısı ile ancak mümkün olabilir.

Blockchain uygulamaları hayatımıza Bitcoin ile girdi. Sonra birçok başka kripto varlıklar çıktı. Ancak bu kripto varlıklarla akıllı sözleşmeler yapılıyor. En basitinden ihracatta teminat vermek gibi sorunların altyapısı sürdürülmektedir. IMF’nin verilerine göre Türkiye, dünyada en çok kripto borsalarından işlem yapan ülke. Ancak bu platformu iş üretmek için kullanmıyoruz. Maalesef çıkardığımız blockchain girişimimiz çok az. Yani bu teknolojilerin üreticisi değil, tüketicisiyiz. Bu teknolojinin üretim ayağına daha çok kafa yormalıyız. Metaverse bir magazin konusu değil artık ekonomimizin temel unsurlarından biri haline gelmeli.

açıklamalarında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan Bakanlar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bir toplantı gerçekleştirmişti ve 3600 ek gösterge görüşmelerinin görüşüldüğü toplantının ikinci oturumunda kripto para düzenlemeleri hakkında hazırlanan taslak ele almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!