Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’deki XRP ve DOGE Hacminde Büyük Artış

XRP ve Dogecoin (DOGE), geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde Türkiye’nin en popüler kripto paralarından ikisi oldu. İkilinin son 24 saat içerisindeki popülaritesi, kripto para borsalarındaki XRP ve DOGE hacimlerine yansıdı.

XRP fiyatı 24 saatte %20’den fazla değer kazanıp, 2018’den beri görülmemiş seviyelere çıktı ve neredeyse 2 dolara kadar yükseldi. Aynı süreç içerisinde %60’dan fazla değerlenen DOGE, yazım sırasında 0,123 dolardan işlem görüyor.

Twitter’da gündeme girdi

Trends24 verilerine göre hem XRP hem DOGE, Türkiye’de Twitter gündemine girmeyi başardı. Yazım anındaki verilere göre #Dogecoin etiketi için neredeyse 200.000 tane tweet atılmış durumda. Gündemde 5. sırada yer alan Dogecoin’i, 30.000’den fazla tweet ile 40. sırada yer alan #Ripple izliyor.

turkiye-twitter-dogecoin

Ripple, dün Brad Garlinghouse ve Chris Larsen ikilisinin mahkemeye verdiği dilekçeyle gündeme geldi. XRP fiyatı, CoinShares’in XRP için kuracağı borsa yatırım ürününün SIX İsviçre Borsasında listeleneceğini duyurması ile yükselmeye devam etti.

Yerli borsalardaki hacim büyüdü

Bitexen’deki XRP/TRY paritesinin hacmi, 5 Nisan’da borsada daha önce hiç görülmemiş bir düzeye çıkıp 161 milyon seviyesini gördü. Bu sayı, ilerleyen iki gün boyunca 150 milyonun üstünde kalmaya devam etti.

bitexen-xrp-try-hacim

Binance’te Türk lirasıyla yapılan XRP işlemleri, 7 Nisan’dan 8 Nisan’a geçerken 2 kat büyüyerek 721 milyon lira değerinde hacim elde etti. XRP/TRY hacmi, dün 976 milyon liraya çıkıp rekor kırdı.

binance-xrp-try-borsa

Bitexen gibi bir diğer yerli borsa olan Paribu’da son 24 saat içerisinde en çok hacim alan iki kripto para sırasıyla XRP ve DOGE oldu. Güncel verilerle borsada 1.8 milyarlık DOGE, 136.2 milyonluk XRP hacmi bulunuyor.

paribu-xrp-doge-hacim

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!