Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yöneticileri XRP Davasının Resmen Reddini İstedi

Ripple yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen, SEC’nin kendilerine karşı açtığı davanın reddi için gereken resmi başvuruyu yaptılar. Garlinghouse ve Larsen’in avukatları, SEC’nin şu ana dek öne sürdüğü iddiaları destekleyemediğini savunuyor.

SEC, Brad Garlinghouse’u ve Chris Larsen’i XRP’nin menkul kıymet olduğunu bilerek yıllar boyunca “pervasızca” davranmakla suçluyor. Bir diğer iddia, davalıların Menkul Kıymet Yasasının beşinci bölümünü ihlal edecek şekilde XRP sattıkları yönünde.

XRP’yle ilgili önceden “açıklama yapılmadı”

Avukatlar, XRP’nin sekiz yılı aşkın süredir piyasalarda işlem gördüğünü fakat SEC’nin dava öncesinde bu işlemlerin “menkul kıymet” sınıfına girebileceğine dair herhangi bir açıklama yapmadığını savunuyor.

Garlinghouse ve Larsen ikilisinin, XRP’yi menkul kıymet olarak görmediği ve dolayısıyla pervasızca hareket etmiş olamayacağı belirtiliyor. Sunulan belgeye göre XRP’nin ‘yatırım sözleşmesi olabileceği’ fikrinin, Garlinghouse’un “aklından bir kez bile geçmiş olabileceğini” gösteren bir delil bulunmuyor.

Satışlar ABD’de değil yabancı borsalarda yapıldı

Garlinghouse ve Larsen ikilisi, kişisel gelir kapsamında birçok XRP satışı yaptı. Larsen’in tek başına 450 milyon dolarlık XRP sattığı ve bu işlemlerin Menkul Kıymet Yasasına aykırı olduğu iddia ediliyor.

İkilinin avukatları, ilgili yasanın beşinci bölümünün ihlal edilmiş olamayacağını çünkü satış işlemlerinin Amerikan pazarında yapılmadığını aktarıyor. Davanın reddi için yapılan başvuruda, hem Garlinghouse’un hem Larsen’in yabancı borsalar aracılığıyla XRP sattığı belirtildi.

Menkul Kıymet Yasasının beşinci bölümü, yabancı borsalarda gerçekleştirilen işlemleri kapsamıyor.

XRP fiyatı, yazım itibarıyla son 24 saat içinde %16,2 oranında yükseldi ve CoinGecko’ya göre 1,55 dolar seviyesine çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!