Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC Bitcoin Alan MicroStrategy’ye Yatırım Yapmayı Engelledi

HSBC, bazı müşterilerinin “dijital para ürünü” olarak tanımlanan MicroStrategy’ye yatırım yapmasını engelledi. Bankanın online platformunda işlem yapan yatırımcılar, MicroStrategy hissesi satın alamayacak.

HSBC’nin MicroStrategy yatırımlarını engelleyebileceği iddiası, geçen hafta gündeme geldi. Reuters’ın pazartesi günkü haberine göre banka, aldığı kararı InvestDirect müşterilerine gönderdiği mesajla duyurdu.

Tutmak ve satmak serbest

InvestDirect müşterileri, bankanın hizmetini kullanarak MicroStrategy hissesi alamayacak. Halihazırda almış olanlar hisselerini satabilecek, portföylerinde tutmaya veya hisseyi başka bir hesaba transfer etmeye devam edebilecekler.

Banka, müşterilerine 29 Mart’ta gönderdiği mesajda “dijital paralara doğrudan maruz kalmak” gibi bir niyetinin olmadığını bildirdi. “Değerini dijital paralardan alan ürün ve menkul kıymetlere” ise kısıtlı ölçekte izin verileceği aktarıldı.

HSBC, kripto para politikasının 2018’den beri süregeldiğini ve konuyla ilgili değerlendirmelerin sürdüğünü belirtti. MicroStrategy’ye getirilen alım engelinin hangi ülkeleri kapsadığı, açıklanmadı.

MicroStrategy, geçen yıldan bu yana toplamda 91.579 tane Bitcoin satın aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!