Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de de Kullanılabilir mi?: ABD Senatosu, Seçimleri Blockchain Üzerinden Yapmayı Tartışacak

Amerikan Senatosu’nun Blockchain’in Amerika seçimlerine olabilecek potansiyel etkisini incelemek için çalışma yapacağı kaydedildi.

Senato’nun suç ve terör üzerine yoğunlaşan alt komitesinin ”Seçimlerimizi Korumak” isimli bir oturum düzenleyeceği ve bu toplantıda da seçimlerin geleceği üzerine tartışmalar yapacağı kaydedilirken; gelecekten kastın ise genel manada Blockchain ve diğer yeni çıkan teknolojilerin sektöre olabilecek etkisi yönünde gruplanacağı da belirtildi. Oturumun ise, resmi web sitesine göre 26 Haziran’da gerçekleşeceği de kaydedildi.

South Carolinalı senatör Lindsey Graham’ın toplantının başında olacağı ifade edilirken, diğer kişilerin ve sürece ilişkin anlatacakları olan tanıkların isimleri ise henüz basın ile paylaşılmadı.

Amerika Federal Seçim Komisyonu, 2014’ten bu yana politik kampanya sahiplerinin ve siyasi kurumların Bitcoin ile bağış kabul edebilmesinin önünü açmış ve bu hamle de, çeşitli eyaletlerce yasalaşmıştı. Komisyon, bu tarz yapılacak bağışların önünü açarken, bunları hisse senetleri, bonolar ya da diğer ürünler vasıtası ile yapılan bağışlarla bir tuttuğunu da açıklamıştı. Ancak şu noktada, kripto para kullanılarak maksimum ne kadar bağış yapılabileceği konusunda ise limitler kalın bir çizgi ile çizildi.

Bu oturumda da bu sürecin tartışmaya açılabileceği belirtiliyor. Barack Obama’nın ekibinde yer alan Brian Forde’un, kripto paralar ile yaklaşık 200 bin dolarlık bir para topladığı ve de bunun 5 bin dolarının Forde’un kendi cüzdanından bizzatihi geldiği belirtilmiş ve Mayıs ayında yayınlanan bu haber büyük yankı uyandırmıştı.

Bu noktada Amerika Birleşik Devletleri’nde en büyük farkındalığı yaratan hamle ise hiç şüphesiz 2016 yılında başkan Donald Trump’ın kazandığı seçimlerde Bitcoin ile bağış kabul ettiğini açıklayan Amerikalı senatör ve o dönemin başkan adayı Rand Paul olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment