Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Başkanı Macron’un Finans Planı ICO’ları da Kapsıyor

Fransa Başkanı Emmanuel Macron 18 Haziran’da yaptığı açıklamada Fransa’daki mevcut finans sistemini değiştirmeye yönelik planları olduğunu duyurdu. Macron’un getireceği değişiklikler esasında Fransa’da şirket, özellikle startup, kurmayı kolaylaştırmayı hedefliyor. Fransa’daki finans sektörünü çok daha büyük bir hale getirmek isteyen Macron, kripto paralarla ilgili de belli başlı adımlar atılacağını açıkladı.

Macron’dan ICO Açıklaması

Bloomberg tarafından yapılan bir habere göre Macron, Fransa’nın düzenleyici kurumu olan Fransa Finansal Piyasalar Otoritesi’nin (AMF) ICO’ları kısa süre içerisinde tanıyacağını, bu tarz bir metotla para toplamak isteyen şirketlere bir çeşit “lisans” verileceğini söyledi. Ülkedeki ICO sektöründe atılacak adımlarla birlikte sektörün çok daha güvenli bir hale gelmesi hedefleniyor.

Macron finans alanında attığı adımlara aslında geçen sene Fransa’yı bir “startup milleti”ne dönüştürmek istediğini söylediği zaman başlamıştı. Macron Fransa’yı teknolojik açıdan son derece gelişmiş bir ülke haline getirmek istiyor ve dünya çapındaki şirketleri Fransa’ya çekmek, bunun da ötesinde Fransa’dan dünya çapında şirketler çıkarmak istiyor.

Fransa’dan Kripto Para Adımı

Fransa’nın maliye bakanı geçmişte yaptığı yorumlarda kripto para ve ICO piyasalarına yasal düzenlemeler getirilmesi gerektiğini söylemiş ve bu piyasalarda gerçekleşen yasa dışı faaliyetler hakkında uyarılarda bulunmuştu. “Vatandaşları kara para aklama, terörizm finansmanı gibi faaliyetlerden ya da çeşitli spekülasyonlardan korumak istiyorsak kurallar koymalıyız” diyen bakan piyasanın yatırımcıların güvenliği için belli yasal çerçevelere oturtulması gerektiğini vurgulamıştı.

Ancak maliye bakanının görüşleri zaman içerisinde biraz daha ılımlı bir hal aldı. Kendisinin özellikle Arjantin’de gerçekleşen G20 zirvesinde yaptığı yorumlar gayet olumlu sayılabilecek cinstendi. Bakan, Fransa’daki Numerama adlı bir sitede yayınladığı yazıda şöyle söyledi:

“Fransa’nın hedefi tamamen ICO yürüten şirketlere özel bir yasal çerçeve getiren ilk büyük finans merkezi olmaktır. Amacımız basit: Sektördeki herkesin gelişimini güvence altına alarak 21. yüzyılın finans dünyasına giriş yapmak. Blockchain devrimini kaçırmayacağız.”

Dolandırıcılıklara Karşı

Fransa Finansal Piyasalar Otoritesi (AMF) yakın zamanda yetkisi olmadığı halde kripto para üzerinden yatırım fırsatı sunan siteler hakkında vatandaşları uyarmıştı. AMF Kasım 2017’den beri bu tarz sahtekarlıklara başvuran sitelerin bir listesini tutuyor. AMF bu listeyi aslında başlangıçta elmas bazlı yatırım fırsatı sunan şirketler için oluşturmuştu ancak zaman içerisinde dijital para odaklı siteler de listeye eklenmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment