Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’nin İlk Kripto Para Kartı Paribu Card Nedir, Nasıl Kullanılır?

Yerli kripto para borsası Paribu bugün Paribu Card adlı yeni bir kripto para kartının duyurusunu yaptı. Duyurusunu borsa CEO’su Yasin Oral’ın yaptığı bu kart bir banka kartını anımsatacak ve kripto para işlemlerini kolaylaştıracak.

Paribu CEO’su Yasin Oral bugün BloombergHT’de Sefer Yüksel tarafından düzenlenen Finansal Teknoloji programının konuğuydu. Oral programda milyonlarca ödeme noktasında kullanılabileceği ve Türkiye’de bir ilk olacağı söylenen Paribu Card’ı duyurdu.

Ne işe yarayacak?

Oral tarafından yapılan açıklamalara göre insanlar “bir banka kartıyla yapabilecekleri her şeyi” Paribu Card ile de yapabilecekler. Aradaki fark ise Paribu Card’ın insanlara kripto para ile işlem yapma imkanı tanıyacak olması.

Kullanıcılar bu kartı kullanıp bir kripto para ödemesi yaptıklarında o kripto para anlık kur üstünden Türk Lirası’na (TL) dönüştürülecek. Böylece kripto para fiyatlarının volatilitesinden kaçınılmış olacak. Paribu Card ile yapılan işlemlerin “milisaniyeler içinde gerçekleşeceği” belirtildi.

Nasıl kullanılacak?

Kripto para borsası Paribu’da hesabı olan kullanıcılar bu kartı çeşitli işletmelerden alışveriş yapmak için kullanılabilecekler. Oral’ın program sırasında paylaştığı bilgilere göre kullanıcılar Paribu cüzdanlarında yer alan kripto paraları “sıralayabilecek, seçebilecek, istedikleri kripto paraları alışverişlerinde muaf tutabilecekler”. Kartın nasıl kullanılacağı ile ilgili yapılan açıklamalarda, Paribu cüzdanlarındaki TL’lerin de kullanılabileceği belirtildi.

Yasin Oral’ın açıklamalarına göre bu kripto para kartı Visa’nın geçerli olduğu ülkelerde kolaylıkla kullanılabilecek. Bu, Türkiye’deki bu kripto para kartının 200’den fazla ülkede, milyonlarca farklı ödeme noktasında kullanılabileceği anlamına geliyor. Kullanım sırasında temassız ödeme seçeneğinden de faydalanılabilecek.

Paribu CEO’su Yasin Oral bu gelişmenin önemini vurgulayan bir açıklama yaptı ve şu ana dek büyük ölçüde yatırım amacıyla kullanılan kripto paraların artık “gündelik hayatta da kullanılabileceğini” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!